100 Baisers de Finlande
  • naamiot.web
100 Baisers de Finlande
op 29 en 30 maart 2017
Comédie Claude Volter. Avenue des Frères Legrain 98, 1150 Woluwe-Saint-Pierre.
De toegang is gratis, maar reserveren wordt aangeraden.

Ter ere van honderd jaar Finse onafhankelijkheid brengt het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux dit voorjaar nieuwe Finse toneelliteratuur onder de aandacht. Het Finse leesdramafestival 100 Baisers de Finlande (‘100 Kussen uit Finland’) vindt op 29 en 30 maart plaats in theater Comédie Claude Volter in Brussel. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Le Magasin d’Écriture Théâtrale en staat onder leiding van regisseur en toneelschrijver Jean-Claude Idée.

Het festival heeft als doel nieuwe Finse toneelliteratuur in de schijnwerpers te zetten en zo de kans te geven opgenomen te worden in de theaterprogramma’s. De selectie is gekozen door de Belgische theaterexperts van Le Magasin d’Écriture Théâtrale tijdens een leessessie in het najaar van 2016. Op het programma staan werken van vier vooraanstaande Finse toneelschrijvers: Puputyttö van Saara Turunen, Fundamentalisti van Juha Jokela, Tyttö tuli! van Otso Kautto en Rakkaudesta minuun van Anna Krogerus. De teksten worden opgevoerd in het Frans. Voor de werken Jokela is het de eerste opvoering in het Frans: hun stukken werden speciaal voor dit evenement vertaald en bewerkt. Jokela zal zelf aanwezig zijn om over zijn werk te vertellen.

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux wil de bekendheid van Fins hedendaags drama in de Benelux vergroten, en legt daarbij de nadruk op vertaalde toneelteksten. Finse samenwerkingspartners van dit project zijn Nordic Drama Corner Oy en TINFOTheatre Info Finland. Daarnaast wordt het project gesteund door de Finse ambassade in België.

 

Festivalprogramma

Woensdag 29 maart

19.00 La petite lapine (Puputyttö)
van Saara Turunen

21.00 Fondamentaliste (Fundamentalisti)
van Juha Jokela

Donderdag 30 maart

19.00 Par amour-propre (Rakkaudesta minuun)
van Anna Krogerus

21.00 C’est une fille! (Tyttö tuli!)
van Otso Kautto

De toegang is gratis, maar reserveren is gewenst.

Comédie Volter : +32 (0) 2 762 09 63 – reservation@comedievolter.be

Magasin d’Ecriture Théâtrale : +32 (0) 2 539 15 71 – metasbl@yahoo.fr

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev 828x555
beeldende Kunsten

BOZAR: Somewhere in Between

20 juni-19 augustus
BOZAR, Brussel, België
Deze zomer organiseert BOZAR een tentoonstelling in samenwerking met kunstruimtes gerunt door artisten uit heel Europa. De brusselse kunstruimte Komplot wordt vertegenwoordigd door Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev.
Kari Ikonen helmikuu_Charles Bruere2
Muziek

TelepART: Orchestra Nazionale della Luna

23-24 juni 2018
Bimhuis, Amsterdam & L'Archiduc, Brussel
Het Orchestra Nazionale della Luna werd in 2015 opgericht door Manuel Hermia en Kari Ikonen en groeide al snel uit tot een van de bekendste orkesten van de maan. Het gevarieerde en unieke repertoire en de vindingrijke en energieke manier van spelen betoveren jazzfanaten van hier tot aan de maan. Het orkest was een opvallende verschijning tijdens het Finse jazz-seizoen van 2016, met zes concerten in april in het zuiden van het land.
logo828x555

MUSIQ’3 Festival: Nordic Vibes

29 juni - 1 juli 2018
Kerk van de Terkamerenabdij, Brussel
Het festival Musiq’3 brengt deze zomer in het kader van het thema Nordic Vibes een breed scala aan Finse muziek naar Brussel. Eind juni en begin juli is drie dagen lang muziek te horen van zowel grote Finse sterren als muzikanten die nog maar net zijn begonnen aan hun internationale carrière. Het festival werd opgericht in 2011 en heeft al sinds het begin als doel klassieke muziek onder de aandacht te brengen van een breed, jong en zo divers mogelijk publiek . De organisatoren zijn trots op hun openheid en bereidheid tot experimenteren, en willen een podium bieden aan een zo bont mogelijke verscheidenheid aan muziekstijlen. Op het festival is van alles te horen: van koorzang, volksmuziek en wereldmuziek tot jazz en sounds met een rockrandje.
Trashpeze 1 by GoGuMa 828555
Circus

TelepART: Wise Fools

20-22 Juli, 3-5 Augustus 2018
Cirque Plus Festival, Brugge, België & Streeta(rt)nimation Festival, Luxembourg City
Wise Fools is een Fins circusgezelschap, gespecialiseerd in de driedubbele trapeze en het springtouw. Het trio begon met circus als hobby bij het Finse jeugdcircus Sorin Sirkus, en volgde een beroepsopleiding aan de École Superieure des Arts du Cirque (ESAC) in België.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief