Alternative Sibelius
  • 828x555px_AlternativeSibelius_v5
Alternative Sibelius
18 december 2015, 19.00-22.00 uur
Koreaans Cultureel Centrum, Regentschapsstraat 4, Brussel, België
Gratis entree, maar vooraf aanmelden verplicht

De bekendste Finse componist raakt zelfs op zijn oude dag zijn wilde haren niet kwijt. Het jubileumjaar rond de 150ste verjaardag van Jean Sibelius wordt voortgezet met een vrolijke mix van instrumenten en muziekstijlen: de ukelele versus de viool, jazz versus klassiek. Alternative Sibelius is avond voor iedereen!

Om meteen in de stemming te komen, begint deze unieke Sibelius-avond met een ukelele-workshop, waaraan iedereen, van jong tot oud, kan meedoen. Na een kamerconcert van een Koreaans viool- en pianoduo wordt het herfstseizoen feestelijk afgesloten in jazzsferen, als de Brits-Fins-Belgische jazzformatie Aftershock Sibelius ten gehore brengt in nieuwe arrangementen. Het evenement wordt gerealiseerd door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux in samenwerking met het Koreaans Cultureel Centrum in Brussel en het Arts Promotion Centre Finland.

Er is plaats voor een beperkt aantal gasten. Meldt u zich daarom vooraf aan via e-mail: info@kccbrussels.be

Programma van de avond:

19.30 Workshop: Sibelius op de ukelele
20.00 Koreaans viool- en pianoduo speelt Sibelius
21.00 Aftershock: werk van Sibelius in jazz-arrangementen

Anu Junnonen, zang
Chris Garrick, viool
Jarmo Julkunen, ukelele, gitaar en andere instrumenten
David Gordon, piano
Jani Pensola, contrabas

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

6-chineserestaurant-website

De her/definitie van Fins Kunst & Design

Met ons project rond Finse vormgeving en kunstambachten, dat zich uitstrekt over het hele jaar, willen we Finse vormgevers onder de aandacht brengen in West-Europa. Met onze plaatselijke partners zullen wij deelnemen aan meerdere belangrijke beurzen en verschillende tentoonstellingen organiseren, om zo het brede spectrum en de grote vakkennis die Finland op dit gebied te bieden heeft te herdefiniëren. Curators van dit project zijn Lise Coirier, oprichter van galerie Spazio Nobile, en Kati Laakso, directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. In de lente en zomer van 2019 wordt het project uitgebreid naar het Fins Instituut in Parijs.
51704672_2325118911056915_3978509772008718336_n

(EN) International Women’s Day – Breakfast Discussion

(EN) Do girls and boys have equal opportunities in education and self-expression? Join the Nordic diplomatic representations and cultural institutes in Brussels for a breakfast debate on International Women's Day. In the Nordic countries, researchers and educators have been studying the subject for decades, but we still have a lot to learn. With the panel discussion, we wish to take a look at what role gender plays in education and learning in our systems today.
1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

Bijna dertig jaar na het einde van de Koude Oorlog en vijftien jaar na de toetreding van de Centraal- en Oost-Europese landen tot de EU blijft het Europese continent krampachtig vasthouden aan het meer dan honderd jaar oude concept van de natiestaat, of de gebondenheid van een gemeenschap aan een grondgebied. Zo worstelt de Unie nog steeds met de invoering van transnationale of niet-territoriaal gebonden vormen van burgerschap. Hoe zal het Europese continent eruitzien over 100 jaar? BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity
4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
Na de eerdere initiatieven European Angst en Sweating for Europe lanceert EUNIC Brussel nu een nieuw project, bestaande uit 4 paneldiscussies, met de ambitie om een sociaal contract op te stellen dat rekening houdt met de bijzonderheden van de wereld van nu.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief