Alternative Sibelius
  • 828x555px_AlternativeSibelius_v5
Alternative Sibelius
18 december 2015, 19.00-22.00 uur
Koreaans Cultureel Centrum, Regentschapsstraat 4, Brussel, België
Gratis entree, maar vooraf aanmelden verplicht

De bekendste Finse componist raakt zelfs op zijn oude dag zijn wilde haren niet kwijt. Het jubileumjaar rond de 150ste verjaardag van Jean Sibelius wordt voortgezet met een vrolijke mix van instrumenten en muziekstijlen: de ukelele versus de viool, jazz versus klassiek. Alternative Sibelius is avond voor iedereen!

Om meteen in de stemming te komen, begint deze unieke Sibelius-avond met een ukelele-workshop, waaraan iedereen, van jong tot oud, kan meedoen. Na een kamerconcert van een Koreaans viool- en pianoduo wordt het herfstseizoen feestelijk afgesloten in jazzsferen, als de Brits-Fins-Belgische jazzformatie Aftershock Sibelius ten gehore brengt in nieuwe arrangementen. Het evenement wordt gerealiseerd door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux in samenwerking met het Koreaans Cultureel Centrum in Brussel en het Arts Promotion Centre Finland.

Er is plaats voor een beperkt aantal gasten. Meldt u zich daarom vooraf aan via e-mail: info@kccbrussels.be

Programma van de avond:

19.30 Workshop: Sibelius op de ukelele
20.00 Koreaans viool- en pianoduo speelt Sibelius
21.00 Aftershock: werk van Sibelius in jazz-arrangementen

Anu Junnonen, zang
Chris Garrick, viool
Jarmo Julkunen, ukelele, gitaar en andere instrumenten
David Gordon, piano
Jani Pensola, contrabas

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity
4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
Na de eerdere initiatieven European Angst en Sweating for Europe lanceert EUNIC Brussel nu een nieuw project, bestaande uit 4 paneldiscussies, met de ambitie om een sociaal contract op te stellen dat rekening houdt met de bijzonderheden van de wereld van nu.
WSABD3x828555

Go-Comission: Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim – We Should All Be Dreaming

13 oktober 2018
Beursschouwburg
In 2018 maken choreograaf Sonya Lindfors en journalist en activist Maryan Abdulkarim een nieuw werk in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Zodiak – Center for New Dance, het Utrechtse SPRING Festival en het Baltic Circle Festival. Het werk komt voort uit een combinatie van workshops, lezingen en voorstellingen, waarin choreografen en activisten hun krachten bundelen en radicale, utopische toekomstvisies presenteren. Lindfors en Abdulkarim werken nauw samen met activisten uit Utrecht, Brussel en Helsinki.
EdgarLarsen (5) 828x555
Circus

TelepART: Sisus

24-25 augustus 2018
Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort, Nederland
Het Finse circusgezelschap Sisus is op tournee door Europa en doet op 24 en 25 augustus het Festival Spoffin in Nederland aan. Sisus treedt op met de voorstelling Mosh Split: een 45 minuten lange openluchtvoorstelling rond een 9,5 meter hoge stalen constructie. Mosh Split is een energieke show vol circuskunsten op de grond en in de lucht: trapeze, moshen, koorddans, duoacrobatiek, groepsgevoel, humor en meidenenergie. Het middelpunt van de voorstelling is een camper, waaruit steeds weer verrassende figuren en waanzinnige ideeën tevoorschijn komen. De kostuums zijn gemaakt van wc-papier en de kapsels worden in model gebracht met behulp van een stofzuiger.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief