Benefietverkoop ten gunste van community art
  • kuoppala_7_edita
Benefietverkoop ten gunste van community art

Foto: Riikka Kuoppala (2007) “Marie’s Hysteria Chamber”. Sound / mixed media installation. Werstas Labour Museum, Tampere.

Ifa laboratory en Arts Lab Brussel zoeken mecenassen voor hun community-art-programma. Op 23 februari, van 18-22 uur, gaat het programma voor community art van ifa laboratory van start met een benefietmarkt, een tentoonstelling, een presentatie van het programma en een receptie. Die avond kunnen bezoekers kunst kopen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan community-art-projecten in de Marollen. Een daarvan is van de hand van de Finse beeldhouwster Kaarina Kaikkonen, een ander van de in Brussel woonachtige kunstenares Riikka Kuoppala. De projecten van Kaikkonen en Kuoppala worden gesteund door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Tijdens de opening is werk te koop van getalenteerde kunstenaars, onder wie de Finse Jenni Emilia.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

OkraPlayground1 by Katariina Salmi 828x555
Muziek

TelepART: Okra Playground

20–24 februari 2018
België
Elektrofolkgroep Okra Playground begint in februari aan een tournee door Europa en geeft maar liefst vijf concerten in België. De band ontstond in 2010 uit het verlangen om een frisse, hedendaagse draai te geven aan Finse volksmuziek.
country_path_conversation_image_stanislav_dobak 828x555
Dance

TelepART: Veli Lehtovaara

22 februari–3 maart 2018
Zodiak, Helsinki, Finland
Danser en choreograaf Veli Lehtovaara brengt zijn laatste werk Peltotiekeskustelu/Conversations van Brussel naar Helsinki, waar het van eind februari tot begin maart wordt opgevoerd in het Zodiak – Center for New Dance in de Cable Factory. In de voorstelling communiceren drie dansers met elkaar en het publiek over evolutie, natuurlijke ontwikkeling en verandering.
Eyes_Wild_Open_828x555

Eyes Wild Open

Van 22 februari tot 22 april
Botanique, Brussel
Voor de eerste keer ooit brengt de fototentoonstelling Eyes Wild Open 70 jaar fotografie bijeen in een unieke scenografie. Bijzondere oude fotokunst, nieuw werk, projecties, teksten en zeldzame boeken van 30 fotografen uit 17 landen, tentoongesteld in het gerenommeerde kunstencentrum Botanique in Brussel. Een van de deelnemende fotografen is de Finse kunstenares Arja Hyytiäinen.
Doble_Mandoble_828x555_Credit_Hubert_Braxmaier
Circus

TelepART: Doble Mandoble

10, 12 &13 maart 2018
STOA, Kanneltalo & Vernissa, Finland
Het Belgische circusgezelschap Doble Mandoble staat van 10 tot 18 maart 2018 vier keer op het Bravo! International Festival for Young Audiences met de voorstelling Mi Otro Yo, waarin het duo een uur lang bewegingstheater, acrobatiek, objectmanipulatie en komisch goochelen combineert tot een spetterend geheel. De tiende editie van Bravo! vindt plaats in verschillende cultuurpodia in en rond Helsinki en biedt een breed scala aan internationale theaterproducties voor de jeugd.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief