Contact

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

+32 (0)2 513 0941 | info[@]finncult.be

Medewerkers

bw_828x555px_Aleksi_DSF8773_photo_Pirita Männikkö

Aleksi Malmberg

Directeur
aleksi.malmberg[@]finncult.be
+32 (0)475 764332

Aleksi is in november 2014 aangetreden als directeur van het Instituut. Hij waakt over de werkzaamheden, de financiën en het profiel van het Instituut als geheel. Daarbij horen zowel het plannen van samenwerkingsverbanden als het investeren in onze werkwijze en het welzijn van onze medewerkers op kantoor. Aleksi was eerder programmadirecteur van het Helsinki Festival en vervulde daarvoor talrijke andere kunst- en cultuurfuncties. Zijn vrije tijd brengt hij het liefst door met zijn gezin en met het bijwonen van voorstellingen en andere culturele gelegenheden, maar zo nu en dan ook met blootsvoets hardlopen in het Zoniënwoud.

bw_828x555px__Annukka_DSF9922_photo Pirita Männikkö

Annukka Vähäsöyrinki

Head of Projects
annukka.vahasoyrinki[@]finncult.be
+32 (0)468 155672

Annukka Vähäsöyrinki is in het najaar van 2015 begonnen als de nieuwe Haed of Projects van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Annukka zal samen met de directeur verantwoordelijk zijn voor de planning en realisatie van de projecten van het Instituut. Daarnaast zal ze ook de communicatie van het Instituut verzorgen, waarbij ze hulp krijgt van verschillende stagiaires. Annukka heeft een achtergrond in de literatuurwetenschap en het onderzoek naar visuele cultuur. Voor zij onze gelederen kwam versterken, werkte ze als producer in de hedendaagse-kunstsector. Annukka heeft een nieuwsgierige, onbevangen instelling en vindt inspiratie in onverwachte ontmoetingen, zowel met kunst als met mensen.

bw_828x555px_Tiina_DSF9234_photo_Pirita Männikkö

Tiina Eerolainen

Administration Manager (maandag, dinsdag, woensdag)
tiina.eerolainen[@]finncult.be
+32 (0)474 282095

Tot Tiina’s taken behoren de financiën, administratie en personeelszaken van het Instituut. Zij zorgt er al sinds mei 2011 voor dat het Instituut op rolletjes loopt. Daarvoor werkte Tiina onder andere als specialistisch verpleegkundige en bracht zij drie kinderen groot. Kort voor ze begon met haar werk op het Instituut was ze verantwoordelijk voor de Belgische activiteiten van een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Tiina is een fervent lezer en brengt haar tijd het allerliefst door met een goed boek.

Emma Mether

Emma Mether

Stagiaire (1 september 2016 –)
+32 (0)2 513 09 41
emma.mether[@]finncult.be

Emma is van september 2016 tot juni 2017 tien maanden lang via Svenska Kulturfonden werkzaam als stagiaire op het Instituut. Ze studeert Engelse letterkunde aan de universiteit van Helsinki, met als minor theaterwetenschap en communicatie. Eerder studeerde ze archeologie aan het University College London. Op het Instituut zal zij de coördinatie van het TelepART-project op zich nemen, en daarnaast betrokken zijn bij andere projecten en communicatiewerkzaamheden. Tijdens haar verblijf in Brussel wil Emma graag kennismaken met het culturele aanbod van de Benelux en haar Frans verbeteren.

Alix Helfer

Alix Helfer

Stagiaire (16/01/2017 – 16/07/2017)
+32 468 15 56 99
alix.helfer[@]finncult.be

Alix Helfer is tussen 16 januari en 16 juli 2017 via CIMO  ( Center for International Mobility) werkzaam als stagiaire in het Fins Cultureel Instituut, waar zij vooral de communicatie zal verzorgen. Zij zal ook betrokken zijn bij andere projecten zoals het coördineren van het Finse leesdramafestival. Alix studeert aan de universiteit van Jyväskylä in het Master programma in culturele politiek en is vooral geinteresseerd in de problematiek rond vluchtelingen. Alix heeft een dubbele nationaliteit, Fins-Frans, en heeft haar thuis zowel in de Finse Lapland als in het hartje van Europa in Berlijn gehad.  Alix kijkt er alvast naar uit  om te ontdekken wat Brussel te bieden heeft op het vlak van hedendaagse dans en beeldende kunst en is ook van plan om zich te verdiepen in de franstalige literatuur.

laura2

Laura Kacsóh

Stagiaire (1 Maart 2017 – 21 Mei 2017)
laura.kacsoh[@]finncult.be

Laura Kacsóh is tussen 1 maart en 31 mei werkzaam als stagiaire in het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux via het Erasmus programma. Zij studeert Franse taal- en letterkunde met toerisme als bijvak aan de universiteit van Helsinki. Laura heeft eerder ook kunstgeschiedenis en Europese studies gestudeerd. In het instituut is Laura mee verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen, coordineren van projecten en zal zij meewerken aan de communicatie en het opvolgen van de media. Met haar Fins-Duits-Hongaarse achtergrond is zij vooral geboeid door de culturele diversiteit van Brussel. Laura vindt alles wat bij de kunstwereld hoort inspirerend, en ze is van plan deze interesses verder uit te breiden door kennis te maken met de vele musea voor schone kunsten and gallerijen voor hedendaagse kunst in Brussel. Ze hoopt meer te weten te komen over kunstgeschiedenis in de Benelux landen en kennis te maken met het dans- en muziekaanbod in Brussel.