Contact

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

+32 (0)2 513 0941 | info[@]finncult.be

Medewerkers

bw_828x555px_Aleksi_DSF8773_photo_Pirita Männikkö

Aleksi Malmberg

Directeur
aleksi.malmberg[@]finncult.be
+32 (0)475 764332

Aleksi is in november 2014 aangetreden als directeur van het Instituut. Hij waakt over de werkzaamheden, de financiën en het profiel van het Instituut als geheel. Daarbij horen zowel het plannen van samenwerkingsverbanden als het investeren in onze werkwijze en het welzijn van onze medewerkers op kantoor. Aleksi was eerder programmadirecteur van het Helsinki Festival en vervulde daarvoor talrijke andere kunst- en cultuurfuncties. Zijn vrije tijd brengt hij het liefst door met zijn gezin en met het bijwonen van voorstellingen en andere culturele gelegenheden, maar zo nu en dan ook met blootsvoets hardlopen in het Zoniënwoud.

Tiina_mustavalko_828x555

Tiina Eerolainen

Administration Manager (maandag, dinsdag, woensdag)
tiina.eerolainen[@]finncult.be
+32 (0)474 282095

Tot Tiina’s taken behoren de financiën, administratie en personeelszaken van het Instituut. Zij zorgt er al sinds mei 2011 voor dat het Instituut op rolletjes loopt. Daarvoor werkte Tiina onder andere als specialistisch verpleegkundige en bracht zij drie kinderen groot. Kort voor ze begon met haar werk op het Instituut was ze verantwoordelijk voor de Belgische activiteiten van een internationale organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Tiina is een fervent lezer en brengt haar tijd het allerliefst door met een goed boek.

Emma Mether

Emma Mether

Programmacoördinator
+32 (0)46 8155 672
emma.mether[@]finncult.be

In 2016-2017 liep Emma via het Svenska Kulturfonden stage op het Instituut. Nu is ze aangesteld als projectcoördinator. Emma bezit een masterdiploma Archeologie van het University College London en is op dit moment bezig met de afronding van haar studie Engelse Letterkunde aan de universiteit van Helsinki, met een minor in theaterwetenschappen en communicatie. Voor het Instituut coördineert ze verscheidene projecten, waaronder het TelepART-project. Naast haar werk haalt Emma inspiratie uit het levendige en rijke culturele aanbod van Brussel, met een bijzondere interesse in theater en performance.

Anna_Mustavalko_828x555

Anna Prusila

Stagiaire
+32 (0)478 265756
anna.prusila[@]finncult.be

Anna is van september 2017 tot juni 2018 via het Zweeds Cultuurfonds in Finland (Svenska Kulturfonden) werkzaam als stagiaire op het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Ze behaalde haar bachelorsdiploma Franse taal- en letterkunde aan de Finse Åbo Akademi, waar ze momenteel een masteropleiding handelswetenschappen volgt. Anna’s belangstelling voor België komt voort uit haar eigen tweetalige achtergrond. Als ze niet op kantoor is, is ze vaak te vinden in de bioscoop of bij een concert. Ze is goed op de hoogte van de vele muziekfestivals, concertzalen en poppodia die België en Nederland rijk zijn.

Titta_mustavalko_828x555

Titta Kaltola

Stagiaire
+32 (0)468 155699
titta.kaltola[@]finncult.be

Titta is deze herfst de communicatiestagiaire van het Instituut. Ze studeert algemene literatuurwetenschap aan de Universiteit van Helsinki, met minors in communicatie en economie. Titta leerde de Benelux kennen toen ze als uitwisselingsstudent in Den Haag woonde, en keert nu als enthousiaste stagiaire terug. Naast haar werk verheugt Titta zich op het veelzijdige Brusselse cultuuraanbod en lange wandelingen langs de mooie art-nouveaugebouwen in deze levendige stad.