Contact

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

+32 (0)2 513 0941 | info[@]finncult.be

Medewerkers

Kati Laakso photo: Inka Hyvonen

Kati Laakso

Directeur
kati.laakso[@]finncult.be

Voor haar komst naar Brussel was Kati Laakso cultuur- en communicatiemanager van het Fins Instituut in Japan. Daarvoor was ze onder meer werkzaam aan het Finse consulaat-generaal in New York en was ze betrokken bij het project World Design Capital 2012 Helsinki. Laakso bezit een gedegen kennis van de visuele sector en design, heeft ruime internationale werkervaring en is bedreven in het opzetten van multidisciplinaire projecten. Ze volgde een masteropleiding Handelswetenschappen aan de universiteit van Stockholm met een minor Kunstgeschiedenis, en heeft sindsdien in zowel haar werk als haar vrije tijd haar kennis van beide vakgebieden weten te benutten.

Twitter: @kate_valley

Instagram: @katevalley


Tiina Eerolainen Photo: Inka Hyvonen

Tiina Eerolainen

Administration Manager (maandag, dinsdag, woensdag)
tiina.eerolainen[@]finncult.be
+32 (0)474 282095

Tiina is al sinds 2011 verantwoordelijk voor de financiën, administratie en personeelszaken van het Instituut. Daarvoor gaf ze onder meer leiding aan de Belgische tak van een internationale ngo voor ontwikkelingssamenwerking. Tiina spreekt alle vier talen van het Instituut en heeft een grote interesse in literatuur.

Malin Bergstrom photo: Inka Hyvonen

Malin Bergström

Project Manager
malin.bergstrom[@]finncult.be
+32 (4)68 155672

Malin is verantwoordelijk voor projecten gecoördineerd en geleid door het Instituut, maar ook voor de dagelijkse communicatietaken en het TelepART-programma voor reissubsidie. Malin heeft in Groot-Brittannië en Estland gewoond en werkte voor haar komst naar Brussel aan het Fins Instituut in Estland. Ze heeft een achtergrond in kunst en communicatie en is een echte verhalenverteller, met een bijzondere interesse in strips en podiumkunsten.

 

Nelli Salonen photo: Inka Hyvonen

Nelli Salonen

Stagiaire Svenska Kulturfonden
nelli.salonen[@]finncult.be

Nelli is als projectassistent onder meer betrokken bij het TelepART-project. Naast haar stage is ze bezig met de afronding van haar studie Cultuurmanagement aan de hogeschool Arcada in Helsinki. Nelli is afkomstig uit het Finse Ostrobothnia gewest en rekent muziek en theater tot haar grootste interesses.

 

 

Inka Hyvonen photo: Nelli Salonen

Inka Hyvönen

Stagiaire Cimo
inka.hyvonen[@]finncult.be

Inka is verantwoordelijk voor de dagelijkse communicatietaken en betrokken bij meerdere projecten. Ze is recent afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam met als hoofdvak Internationale kunst- en cultuurwetenschappen. Inka komt oorspronkelijk uit Lapland, maar woont al vier jaar in Nederland. Ze is gespecialiseerd in interculturele communicatie en marketing, en heeft ook ervaring als professioneel fotograaf.