Sweating for Europe
  • Sweating for Europe
Sweating for Europe
24-26 april 2017
Brussel, België

Foto: Dida Zende

Aanmelding hier

 

Sweating for Europe brengt Europarlementariërs en burgers bijeen in de schaduw van het Europees Parlement voor een discussie over brandende Europese kwesties. Het hart van dit driedaagse evenement is een oude brandweerwagen, die is omgebouwd tot een op hout gestookte sauna.

Het project is ontstaan uit de behoefte om aloude gesloten deuren en hiërarchische structuren af te breken. Op 24 en 25 april 2017 nodigt Sweating for Europe Europarlementariërs uit om zich ’s avonds in de stoom te buigen over actuele zaken. Na de sauna ontmoeten EU-besluitvormers en burgers elkaar voor een gemodereerde paneldiscussie in het Parlamentarium. Elke avond wordt afgesloten met een openbare sauna en een cultureel programma, dat wordt opgeluisterd door muzikanten uit Finland en Europa. Op 26 april rijdt de saunatruck naar kunstencentrum BOZAR in het centrum van Brussel, waar inwoners van de stad welkom zijn om de discussie voort te zetten. Op donderdag 27 april schuift Bruzz Media aan voor een live-interview met Brusselse besluitvormers op de saunabanken.

 

Schema:

24-25 april 2017

18.30 Welkomstdrankje en livemuziek in het Parlamentarium

19.00-20.00 Paneldiscussie in het Parlamentarium. Moderator: Mikko Fritze (maandag) en Katja Kullmann (dinsdag)

20.00-21.30 Openbare sauna, Finse wilde keuken en livemuziek in het Parlamentarium en op het Luxemburgplein

Schema voor paneelbespreking:

Maandag 24 april om 19-20:00
Paneldiscussie in het Parlamentarium. Met de volgende leden van het EP:
Lucy Anderson, UK (S&D)
Hannu Takkula, Finland (ALDE)
Merja Kyllönen, Finland (GUE/NGL)
Heidi Hautala, Finland (Verts/ALE)
Muziek uitvoering: Jenő Balazs et son Orchestre tzigane

Dinsdag 25 april om 19-20:00
Paneldiscussie in het Parlamentarium. Met de volgende leden van het EP:
Sirpa Pietikäinen, Finland (EPP)
Jo Leinen, Germany (S&D)
Miapetra Kumpula-Natri, Finland (S&D)
Pavel Telička, Tsjechische Republiek (ALDE)
Ivan Jakovčić, Kroatië (ALDE)
Muziek uitvoering: Andreia Rio Fado trio

Inkom gratis. Zich aanmelden kan vanaf 5 april 2017 10.00 u.

26 april 2017

17.30 Openbare sauna bij kunstencentrum BOZAR

Inkom gratis

 

De FIREFIT-saunatruck is het werk van kunstenaar Dida Zende, die de brandweerwagen ombouwde met de hulp van Pro Puu in Lahti in 2012, het jaar waarin Helsinki designhoofdstad van de wereld was. Het project was een initiatief van het Goethe-Institut Finnland. Sweating for Europe wordt tot stand gebracht door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Goethe-Institut Brüssel en de Alliance Française de Bruxelles-Europe. Samenwerkingspartners zijn EUNIC Brussels, Instituto Camões, de Finse saunavereniging Suomen Saunaseura, BOZAR en Visit.Brussels. Het project is onderdeel van het officiële programma van het feestjaar SuomiFinland100.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Otto Byström
Performance

TelepART: Otto Byström

21-22 april 2017
Le MAGA, Brussel, Belgie
In april is in kunstruimte Le MAGA in Brussel een solovoorstelling van Otto Byström te zien. De voorstelling draait om de strijd van een onaangepast individu in een maatschappij aan het einde van het neoliberale en kapitalistische tijdperk.
Jaakko Laitinen&Väärä Raha_Kuva Arttu Nieminen & Roosa Nevala
Muziek

TelepART: Jaakko Laitinen & Väärä Raha

22 april 2017
BOZAR, Brussel
Jaakko Laitinen & Väärä Raha staan in april 2017 op het festival Balkan Trafik! in kunstencentrum BOZAR in Brussel. Het festival is gewijd aan de dialoog tussen West- en Oost-Europa en staat symbool voor het multiculturele karakter van zowel Brussel als Europa. De Balkan beslaat een groot deel van Europa, van Slovenië tot Turkije, waar oost en west elkaar ontmoeten, en is het thuis van een Joodse minderheid, Roma, orthodoxen, katholieken, moslims en vele andere gemeenschappen. Het festival wil verbinden en delen, onderzoeken en grenzen doorbreken.
kebu-2-photo_by_peter_drastrup-web
Elektronische muziek

TelepART: Kebu

Maart-April 2017
Kebu geeft in 2017 op zijn Europese tournee vijf concerten in de Benelux. Hij brengt zijn muziek live ten gehore met 16 volledig analoge synthesizers. De concerten bevatten ook een op maat gemaakte lichtshow en andere visuals.
naamiot.web
Festival van Fins toneel als leesdrama

100 Baisers de Finlande

op 29 en 30 maart 2017
Comédie Claude Volter. Avenue des Frères Legrain 98, 1150 Woluwe-Saint-Pierre.
Ter ere van honderd jaar Finse onafhankelijkheid brengt het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux dit voorjaar nieuwe Finse toneelliteratuur onder de aandacht. Het Finse leesdramafestival 100 Baisers de Finlande (‘100 Kussen uit Finland’) vindt op 29 en 30 maart plaats in theater Comédie Claude Volter in Brussel. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Le Magasin d'Écriture Théâtrale en staat onder leiding van regisseur en toneelschrijver Jean-Claude Idée.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief