Sweating for Europe
  • Sweating for Europe
Sweating for Europe
24-26 april 2017
Brussel, België

Foto: Dida Zende

Aanmelding hier

 

Sweating for Europe brengt Europarlementariërs en burgers bijeen in de schaduw van het Europees Parlement voor een discussie over brandende Europese kwesties. Het hart van dit driedaagse evenement is een oude brandweerwagen, die is omgebouwd tot een op hout gestookte sauna.

Het project is ontstaan uit de behoefte om aloude gesloten deuren en hiërarchische structuren af te breken. Op 24 en 25 april 2017 nodigt Sweating for Europe Europarlementariërs uit om zich ’s avonds in de stoom te buigen over actuele zaken. Na de sauna ontmoeten EU-besluitvormers en burgers elkaar voor een gemodereerde paneldiscussie in het Parlamentarium. Elke avond wordt afgesloten met een openbare sauna en een cultureel programma, dat wordt opgeluisterd door muzikanten uit Finland en Europa. Op 26 april rijdt de saunatruck naar kunstencentrum BOZAR in het centrum van Brussel, waar inwoners van de stad welkom zijn om de discussie voort te zetten. Op donderdag 27 april schuift Bruzz Media aan voor een live-interview met Brusselse besluitvormers op de saunabanken.

 

Schema:

24-25 april 2017

18.30 Welkomstdrankje en livemuziek in het Parlamentarium

19.00-20.00 Paneldiscussie in het Parlamentarium. Moderator: Mikko Fritze (maandag) en Katja Kullmann (dinsdag)

20.00-21.30 Openbare sauna, Finse wilde keuken en livemuziek in het Parlamentarium en op het Luxemburgplein

Schema voor paneelbespreking:

Maandag 24 april om 19-20:00
Paneldiscussie in het Parlamentarium. Met de volgende leden van het EP:
Lucy Anderson, UK (S&D)
Hannu Takkula, Finland (ALDE)
Merja Kyllönen, Finland (GUE/NGL)
Heidi Hautala, Finland (Verts/ALE)
Muziek uitvoering: Jenő Balazs et son Orchestre tzigane

Dinsdag 25 april om 19-20:00
Paneldiscussie in het Parlamentarium. Met de volgende leden van het EP:
Sirpa Pietikäinen, Finland (EPP)
Jo Leinen, Germany (S&D)
Miapetra Kumpula-Natri, Finland (S&D)
Pavel Telička, Tsjechische Republiek (ALDE)
Ivan Jakovčić, Kroatië (ALDE)
Muziek uitvoering: Andreia Rio Fado trio

Inkom gratis. Zich aanmelden kan vanaf 5 april 2017 10.00 u.

26 april 2017

17.30 Openbare sauna bij kunstencentrum BOZAR

Inkom gratis

 

De FIREFIT-saunatruck is het werk van kunstenaar Dida Zende, die de brandweerwagen ombouwde met de hulp van Pro Puu in Lahti in 2012, het jaar waarin Helsinki designhoofdstad van de wereld was. Het project was een initiatief van het Goethe-Institut Finnland. Sweating for Europe wordt tot stand gebracht door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Goethe-Institut Brüssel en de Alliance Française de Bruxelles-Europe. Samenwerkingspartners zijn EUNIC Brussels, Instituto Camões, de Finse saunavereniging Suomen Saunaseura, BOZAR en Visit.Brussels. Het project is onderdeel van het officiële programma van het feestjaar SuomiFinland100.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

thefuture_600x0.400x400

Feminist Curse Night

26 oktober 2017, 20.30
Beurscafé, Beurschouwburg, Brussel, België
Heb je soms het gevoel dat er heel wat scheelt aan de maatschappij? Ben je het zat je mond te houden? Zou je het liefst het patriarchaat met de grond gelijk maken en er verder geen woorden meer aan vuil maken?
IMG_1619
Muziek

Rotterdams Philharmonisch Orkest: 100 jaar Finland

1 november 2017, 20.30
De Doelen, Rotterdam, Nederland
In november organiseren het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Nederlandse Ambassade in Finland en het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux samen een feestelijk concert ter ere van honderd jaar Finse onafhankelijkheid in het Rotterdamse concertgebouw De Doelen. Het programma is geïnspireerd op de Finse muziektraditie, van volksmuziek tot werk van Aulis Sallinen. De musici van dit kamerconcert zijn Maija Reinikainen en Eefje Habraken (viool), Galahad Samson (altviool), Daniel Petrovitsch (cello) en Juan Zurutuza (piano). Kijk hier voor meer informatie en kaarten.
VerneriPohjola,PekkapromokuvacDaveStapleton
Muziek

TelepART: Verneri Pohjola Group plays Pekka

10 november 2017
Cultuurcentrum Mechelen, België
In 2015 startte kunstencentrum Nona het jaarlijks terugkerende festival BRAND!, dat in november plaatsvindt op meerdere locaties in Mechelen. Centrale gast van de editie van 2017 is de jonge en veelbelovende euphoniumspeler Niels Van Heertum, die een tiental jazzbands en andere artiesten heeft uitgenodigd. Onder hen bevindt zich de Finse Verneri Pohjola Group, die op vrijdag 10 november een optreden geeft en haar nieuwste album Pekka presenteert.
6olimpia_splendid_antti_ahonen2
Muziek

TelepART: Olimpia Splendid

11 november 2017
Wilde Westen, Kortrijk, België
Olimpia Splendid bestaat uit het Finse trio Heta, Jonna en Katri. Ze richtten de band op in de zomer van 2010, na eerder gespeeld te hebben in bands als Toblerones, Bananas, Snällas Blod, Hertta Lussu Ässä, Hockey Night en Kuupuu. Hun debuutalbum Nuttu Nurin, een 45-toerenplaat uitgebracht door Fonal Records, bestaat uit drie exclusieve, in elkaar overvloeiende nummers. Deze duistere collage van liveopnames en jamsessies is een getuigenis van een band in zijn element. Tot dusver trad Olimpia Splendid al op in Zweden, Estland en Finland, maar nieuwe kansen om de band live te zien spelen gloren al aan de horizon.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief