FASHNOLOGY
  • Walter Götsch
FASHNOLOGY
27.8.-15.9.2015
BOZAR/Brussels, Ambassade van Finland/Brussels
Gratis ingang

Kleding beschermt en houdt je warm, maar mode is gemaakt om te communiceren. Mode draagt een boodschap uit en roept reacties op. Hoe kan moderne, draagbare technologie modeontwerpers helpen kleding te maken die in wisselwerking staat met de drager en de omgeving? Het project Fashnology brengt sociale technologie en mode samen in zes nieuwe items, deze zomer gecreëerd door acht jonge en inspirerende modeontwerpers. Fashnology is tot stand gebracht in samenwerking met het Aalto Media Lab en de Aalto University Department of Design.

De werken worden tentoongesteld in de lokalen van de ambassade van Finland in Brussel tot 15.9.2015

De intrigerende resultaten waren van 27 tot en met 30 augustus 2015 te bewonderen als onderdeel van Summer of Fashion in het Paleis voor Schone Kunsten BOZAR.

De Finse modescene bloeit, en de jongste generatie ontwerpers van de gerenommeerde modeopleiding aan de Aalto University oogst dan ook terecht internationale bewondering voor haar vernieuwende aanpak. Fashnology onderzoekt wat er gebeurt als hightech, draagbare technologische vakbekwaamheid in contact komt met fantasievolle modeontwerpen: een zoektocht naar interactieve mode.

Fashnology-project:
Producent: Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
In samenwerking met: Aalto University Department of Design
Onder begeleiding van: Docent Ilona Hyötyläinen, Aalto University Department of Design, Fashion Design
Laboratory manager Jussi Mikkonen, Aalto University Department of Design, Embodied Interaction Lab

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

"Nail2" /Copyright Antti Laitinen 2019

(FI) Nimekkäitä suomalaistaiteilijoita ja nousevia kykyjä Brysselissä: laaja kulttuuriohjelma tukee EU-puheenjohtajakauden teemoja

(FI) Heinäkuun alussa käynnistyvän Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana Brysselissä nähdään suomalaisen nykytaiteen ja kulttuurin kärkinimiä sekä vahvassa nosteessa olevia tuoreita lupauksia. Laaja kulttuuriohjelma tukee puheenjohtajakauden prioriteettiteemoja. Suomen Benelux-instituutti Brysselissä osallistuu vahvasti ohjelman toteutukseen.
6-chineserestaurant-website

De her/definitie van Fins Kunst & Design

Met ons project rond Finse vormgeving en kunstambachten, dat zich uitstrekt over het hele jaar, willen we Finse vormgevers onder de aandacht brengen in West-Europa. Met onze plaatselijke partners zullen wij deelnemen aan meerdere belangrijke beurzen en verschillende tentoonstellingen organiseren, om zo het brede spectrum en de grote vakkennis die Finland op dit gebied te bieden heeft te herdefiniëren. Curators van dit project zijn Lise Coirier, oprichter van galerie Spazio Nobile, en Kati Laakso, directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. In de lente en zomer van 2019 wordt het project uitgebreid naar het Fins Instituut in Parijs.
51704672_2325118911056915_3978509772008718336_n

(EN) International Women’s Day – Breakfast Discussion

(EN) Do girls and boys have equal opportunities in education and self-expression? Join the Nordic diplomatic representations and cultural institutes in Brussels for a breakfast debate on International Women's Day. In the Nordic countries, researchers and educators have been studying the subject for decades, but we still have a lot to learn. With the panel discussion, we wish to take a look at what role gender plays in education and learning in our systems today.
1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

Bijna dertig jaar na het einde van de Koude Oorlog en vijftien jaar na de toetreding van de Centraal- en Oost-Europese landen tot de EU blijft het Europese continent krampachtig vasthouden aan het meer dan honderd jaar oude concept van de natiestaat, of de gebondenheid van een gemeenschap aan een grondgebied. Zo worstelt de Unie nog steeds met de invoering van transnationale of niet-territoriaal gebonden vormen van burgerschap. Hoe zal het Europese continent eruitzien over 100 jaar? BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief