Feminist Curse Night
  • thefuture_600x0.400x400
Feminist Curse Night
26 oktober 2017, 20.30
Beurscafé, Beurschouwburg, Brussel, België

© Beursschouwburg

Heb je soms het gevoel dat er heel wat scheelt aan de maatschappij? Ben je het zat je mond te houden? Zou je het liefst het patriarchaat met de grond gelijk maken en er verder geen woorden meer aan vuil maken?

Rep je dan naar de Feminist Curse Night. De feminist curse nights zijn het succesconcept van de Finse feministische denktank Hattu. In een warme, uitnodigende sfeer tref je medefeministen, de geestige host Maria Pettersson, de hilarische feministische stand-upcomedian Jamie MacDonald, de zelfverzekerde vibes van een dj en een open mic die op je wacht. Klim op het podium om jouw persoonlijke ervaringen of een goed verhaal te delen, gewoon je gal te spuwen over het patriarchaat, een gedicht, een liedje of wat je ook kwijt wilt eruit te gooien. Of juich samen met het publiek degene op het podium toe en ontdek dat je niet de enige bent die er zo over denkt. Laat de kracht van het feminisme door je aderen stromen en grijp je kans!

De Feminist Curse Night is een samenwerking tussen het Fins Cultureel Instituut en de Beursschouwburg.

FB evenement: bit.ly/FeministCurseNight

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev 828x555
beeldende Kunsten

BOZAR: Somewhere in Between

20 juni-19 augustus
BOZAR, Brussel, België
Deze zomer organiseert BOZAR een tentoonstelling in samenwerking met kunstruimtes gerunt door artisten uit heel Europa. De brusselse kunstruimte Komplot wordt vertegenwoordigd door Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev.
Kari Ikonen helmikuu_Charles Bruere2
Muziek

TelepART: Orchestra Nazionale della Luna

23-24 juni 2018
Bimhuis, Amsterdam & L'Archiduc, Brussel
Het Orchestra Nazionale della Luna werd in 2015 opgericht door Manuel Hermia en Kari Ikonen en groeide al snel uit tot een van de bekendste orkesten van de maan. Het gevarieerde en unieke repertoire en de vindingrijke en energieke manier van spelen betoveren jazzfanaten van hier tot aan de maan. Het orkest was een opvallende verschijning tijdens het Finse jazz-seizoen van 2016, met zes concerten in april in het zuiden van het land.
logo828x555

MUSIQ’3 Festival: Nordic Vibes

29 juni - 1 juli 2018
Kerk van de Terkamerenabdij, Brussel
Het festival Musiq’3 brengt deze zomer in het kader van het thema Nordic Vibes een breed scala aan Finse muziek naar Brussel. Eind juni en begin juli is drie dagen lang muziek te horen van zowel grote Finse sterren als muzikanten die nog maar net zijn begonnen aan hun internationale carrière. Het festival werd opgericht in 2011 en heeft al sinds het begin als doel klassieke muziek onder de aandacht te brengen van een breed, jong en zo divers mogelijk publiek . De organisatoren zijn trots op hun openheid en bereidheid tot experimenteren, en willen een podium bieden aan een zo bont mogelijke verscheidenheid aan muziekstijlen. Op het festival is van alles te horen: van koorzang, volksmuziek en wereldmuziek tot jazz en sounds met een rockrandje.
Trashpeze 1 by GoGuMa 828555
Circus

TelepART: Wise Fools

20-22 Juli, 3-5 Augustus 2018
Cirque Plus Festival, Brugge, België & Streeta(rt)nimation Festival, Luxembourg City
Wise Fools is een Fins circusgezelschap, gespecialiseerd in de driedubbele trapeze en het springtouw. Het trio begon met circus als hobby bij het Finse jeugdcircus Sorin Sirkus, en volgde een beroepsopleiding aan de École Superieure des Arts du Cirque (ESAC) in België.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief