Beursschouwburg: Feminist Curse Night II
  • Women's_March_2018_Dayton_OH828555
Beursschouwburg: Feminist Curse Night II
15 maart 2018
Beursschouwburg, Brussel

© Wikimedia Commons

In maart staat de Brusselse Beursschouwburg met drie evenementen een week lang in het teken van Finland.

Heb je soms het gevoel dat de maatschappij zó veel beter zou kunnen zijn? Waar heb je echt schoon genoeg van? Heb je zin om te vloeken en het patriarchaat te slopen?

Als het antwoord ja is, kom dan naar de feministische vloekavond.

De eerste vloekavond in Brussel, in oktober 2017, maakte vele tongen los. In een tot de nok gevulde zaal klonk een hartgrondig, gezamenlijk ‘Perkele!’ toen de vele aanwezigen met deze Finse krachtterm hun ongenoegen over het patriarchaat lieten blijken.

Op 15 maart is het weer tijd voor een avondje empowerment, als de Beursschouwburg opnieuw de deuren opent voor feministen op een missie tegen het patriarchaat. Het concept van de Finse feministische denktank Hattu geeft iedereen die de heersende machtsstructuren zat is de kans om stoom af te blazen met een verhaal, een gedicht of een lied. De avond wordt gepresenteerd door een van de oprichtsters van denktank Hattu: de freelance schrijver en onverzettelijke feminist Rosa Meriläinen.

Laat je stem horen of kom de anderen aanmoedigen, en merk dat je niet de enige bent die er zo over denkt. Voel de warme vibe van het feminisme, het podium is voor jou!

Facebook evenement

FinalCurseFeminist from Finncult Bxl on Vimeo.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

(C) FRAME

Beursschouwburg: The Aalto Natives

14-17 maart 2018
Beursschouwburg, Brussel
Het videowerk The Aalto Natives van Nathaniel Mellors en Erkka Nissisen, dat in het Finse jubileumjaar 2017 op de Biënnale van Venetië veel lof oogstte, is binnenkort te zien in de Beursschouwburg in hartje Brussel. Het werk is een absurdistisch-satirisch verhaal over de Finse geschiedenis en de cultuur, dat tegelijkertijd machtsstructuren en morele vraagstukken stevig aanpakt.
sonjajokiniemi_blab_ennakko3_c_tomas_uyttendaele2017
Dance

Beursschouwburg: Sonja Jokiniemi

16 & 17 maart 2018
Beursschouwburg, Brussel
Sonja Jokiniemi’s nieuwe voorstelling Blab is opgebouwd rond het concept van gebrabbel: de associatieve, wellicht betekenisloze, soms spontane, plompe, onbewuste vorm van spreken. Met haar nieuwe werk zet Jokiniemi haar onderzoek voort naar de chaotische ervaring van de wereld en het ontstaan van betekenis. De onderliggende gedachte van de voorstelling is gebaseerd op taalkundige ondefinieerbaarheid, zintuiglijkheid, verlangens en reflexen; het gebied waar het menselijke en het niet-menselijke elkaar overlappen. Verschillende lichamen gebruiken elkaar voor verlenging, parallelle verbindingen en uitbreidingen. De essentie van Blab is het resultaat van de samenwerking en verhouding tussen de elementen van de voorstelling.
s1718_kullervo828555gray
Muziek

Kullervo

27 april 2018
Konigen Elizabethzaal, Antwerpen, België
De Koningin Elisabethzaal in Antwerpen is vermaard om haar prachtige akoestiek. In deze onlangs geheel gerenoveerde zaal brengt het Antwerp Symphony Orchestra op 27 april 2018 Kullervo (1892) van Jean Sibelius ten gehore. In vijf delen vertelt deze symfonie over het tragische leven en de dood van de gelijknamige mythologische figuur uit de Kalevala. De Koningin Elisabethzaal in Antwerpen is vermaard om haar prachtige akoestiek. In deze onlangs geheel gerenoveerde zaal brengt het Antwerp Symphony Orchestra op 27 april 2018 Kullervo (1892) van Jean Sibelius ten gehore. In vijf delen vertelt deze symfonie over het tragische leven en de dood van de gelijknamige mythologische figuur uit de Kalevala.
Eyes_Wild_Open_828x555

Eyes Wild Open

Van 22 februari tot 22 april
Botanique, Brussel
Voor de eerste keer ooit brengt de fototentoonstelling Eyes Wild Open 70 jaar fotografie bijeen in een unieke scenografie. Bijzondere oude fotokunst, nieuw werk, projecties, teksten en zeldzame boeken van 30 fotografen uit 17 landen, tentoongesteld in het gerenommeerde kunstencentrum Botanique in Brussel. Een van de deelnemende fotografen is de Finse kunstenares Arja Hyytiäinen.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief