Galerie K41 op 4 maart 2017 geopend in Brussel
  • krista
14 maart 2017

© Alix Helfer

 Na een renovatie van één jaar is galerie K41 nu geopend. De galerie is het initiatief van de in Brussel woonachtige Finse kunstenares Krista Autio, die zo een brug wil slaan tussen noordse kunstenaars en het plaatselijke publiek. Het complex van drie verdiepingen ligt aan een rustige binnenplaats en bestaat uit een expositieruimte, Autio’s eigen atelier en een gezamenlijk atelier dat te huur is.

In de expositieruimte wil de kunstenares haar project NordiKeye inrichten, dat noordse kunstenaars in de Benelux de kans geeft een plaatselijk netwerk te bouwen en een nieuw publiek te vinden. Naast de focus op het Noorden is de ruimte ook een ontmoetingsplek voor andere kunstenaars uit het grensgebied van Europa. Het gezamenlijke atelier kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor cursussen en bijeenkomsten.

Op zaterdag werd in galerie K41 onder grote belangstelling ook Autio’s tentoonstelling am I supposed to be a better person geopend. De minimalistische werken lopen over van krachtige kleuren en bijten zich vast in grote levensvragen en alledaagse onzekerheden als Ben ik goed genoeg voor dit leven?’ en ‘Kan ik op mezelf vertrouwen?. De openingstentoonstelling van K41 is nog te bezoeken tot 8 april 2017, op het adres Keienveldstraat 41, 1050 Elsene.

Galerie K41 werd opgericht met steun van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Het NordicKey-project biedt noordse hedendaags kunstenaars een eigen ontmoetingsplek in Brussel.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

ANDER NIEUWS