De Finse tentoonstelling: Street View (Reassembled)
  • Illustration_Pulkkinen.web
De Finse tentoonstelling: Street View (Reassembled)
van 13 tot 17 september 2017
Habitare 2017, Helsinki Expo & Convention Centre, Finland

 

Het kunstwerk Street View (Reassembled) dat Anssi Pulkkinen maakte rond het thema ‘thuisloosheid’ is van 13 tot 17 september 2017 te zien op Habitare, de grootste Finse beurs voor meubels, design en interieur in het Helsinki Expo & Convention Centre.  Thema van Habitare 2017 is ‘het huis van morgen’. Daarbij komen ook de onzekerheid die ons omringt en de steeds veranderende definitie van ‘thuis’ aan bod. Dit jaar wordt op de woonbeurs gediscussieerd over de uitdagingen van grote migratiestromen en toekomstige woon- en designoplossingen. Op de aanhanger van een vrachtwagen trekt de installatie in de zomer van 2017 door de Benelux om in het najaar aan te komen op Habitare in Finland. Op Habitare wordt een eigen beurshal ingeruimd voor de installatie.

13 september, 11-12 uur: VIP-opening Street View (Reassembled)

Opening van de tentoonstelling van het werk Street View (Reassembled) van Anssi Pulkkinen op woon- en designbeurs Habitare. Voor een publiek van genodigden vertellen directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux Aleksi Malmberg, kunstenaar Anssi Pulkkinen en voorzitter van de Fins-Syrische Vriendschapsvereniging Mania Alkhatib over het kunstwerk. Helsinki Expo & Convention Centre, hal 2.

13 september, 14-15 uur: boekpresentatie Home Reassembled

In het kader van Pulkkinens kunstwerk publiceren het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux en de Nederlandse kunstboekenuitgeverij Jap Sam Books de essaybundel Home Reassembled – On Art, Destruction and Belonging over thuis, brokstukken en identiteit. Het boek wordt gepresenteerd door redacteur Annukka Vähäsöyrinki, uitgever Eleonoor Jap Sam en de Syrische architect Marwa al-Sabouni, tevens een van de essayisten. Helsinki Expo & Convention Centre, hal 2.

14 september, 14-15 uur: vraaggesprek met de kunstenaar

Een besloten rondetafelgesprek met studenten van de Aalto Universiteit en de Academie voor Schone Kunsten in Helsinki over Pulkkinens kunstwerk. Deelnemers aan het gesprek zijn onder anderen Max Ryynänen, docent aan de Aalto Universiteit, en professor Hanna Johansson van de Academie voor Schone Kunsten. Helsinki Expo & Convention Centre, hal 2.

14 september, 18.30-20 uur: KOTI TALK – Building Cities, Building Community

Open discussiebijeenkomst georganiseerd door het Fins Instituut in Parijs over het project KOTI van het Instituut. De Syrische architect en schrijver Marwa al-Sabouni, parlementariër Pekka Haavisto en designmanager van de gemeente Helsinki Anne Stenros spreken over stadsplanning en de constructie van samenlevingen en vrede. Sofiankatu 4, Helsinki.

15 september, 11-12 uur: Hoop op thuis – richting Finland

Het netwerk van multiculturele organisaties Moniheli organiseert een discussiebijeenkomst over thuisloosheidspreventie met betrekking tot immigranten. Deelnemers aan het gesprek zijn deskundige Hanna Dahlmann van huisvestingsfinancierings- en ontwikkelingscentrum ARA en raadslid van de gemeente Helsinki Suldaan Said Ahmed (Linkse Alliantie). Gespreksleider is Melis Ari, projectcoördinator van het Katto-project van Moniheli. Helsinki Expo & Convention Centre, hal 2.

15 september, 16-17 uur: KEYNOTE: Marwa Al-Sabouni

‘The Backstage of Reconstruction in Syria: A threshold between emergency and investment.’ Helsinki Expo & Convention Centre, Arena-podium, hal 6.

Ontmoet de kunstenaar: Anssi Pulkkinen

Anssi Pulkkinen is dagelijks tussen 13 en 13.30 uur te vinden bij zijn werk Street View (Reassembled) in hal 2 van het Helsinki Expo & Convention Centre.

 

Het Helsinki Expo & Convention Centre is de voornaamste partner van het project Mobile Home(less) van het Fins Cultureel Instituut en mede-opdrachtgever van het werk ‘Street View (Reassembled)’. De uitvoering van het werk kwam tot stand met steun van het Finse ministerie van Onderwijs en Cultuur, de Saastamoinen Foundation, SuomiFinland100 en The Finnish-Syrian Friendship Association. Het werk is onderdeel van het gezamenlijke project Mobile Home 2017 van de Finse cultuur- en wetenschapsinstituten in de Benelux, Berlijn, Parijs en Londen, dat is opgezet in het kader van het jubileumjaar SuomiFinland 100. Zie ook www.mobilehome2017.com.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev 828x555
beeldende Kunsten

BOZAR: Somewhere in Between

20 juni-19 augustus
BOZAR, Brussel, België
Deze zomer organiseert BOZAR een tentoonstelling in samenwerking met kunstruimtes gerunt door artisten uit heel Europa. De brusselse kunstruimte Komplot wordt vertegenwoordigd door Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev.
Kari Ikonen helmikuu_Charles Bruere2
Muziek

TelepART: Orchestra Nazionale della Luna

23-24 juni 2018
Bimhuis, Amsterdam & L'Archiduc, Brussel
Het Orchestra Nazionale della Luna werd in 2015 opgericht door Manuel Hermia en Kari Ikonen en groeide al snel uit tot een van de bekendste orkesten van de maan. Het gevarieerde en unieke repertoire en de vindingrijke en energieke manier van spelen betoveren jazzfanaten van hier tot aan de maan. Het orkest was een opvallende verschijning tijdens het Finse jazz-seizoen van 2016, met zes concerten in april in het zuiden van het land.
logo828x555

MUSIQ’3 Festival: Nordic Vibes

29 juni - 1 juli 2018
Kerk van de Terkamerenabdij, Brussel
Het festival Musiq’3 brengt deze zomer in het kader van het thema Nordic Vibes een breed scala aan Finse muziek naar Brussel. Eind juni en begin juli is drie dagen lang muziek te horen van zowel grote Finse sterren als muzikanten die nog maar net zijn begonnen aan hun internationale carrière. Het festival werd opgericht in 2011 en heeft al sinds het begin als doel klassieke muziek onder de aandacht te brengen van een breed, jong en zo divers mogelijk publiek . De organisatoren zijn trots op hun openheid en bereidheid tot experimenteren, en willen een podium bieden aan een zo bont mogelijke verscheidenheid aan muziekstijlen. Op het festival is van alles te horen: van koorzang, volksmuziek en wereldmuziek tot jazz en sounds met een rockrandje.
Trashpeze 1 by GoGuMa 828555
Circus

TelepART: Wise Fools

20-22 Juli, 3-5 Augustus 2018
Cirque Plus Festival, Brugge, België & Streeta(rt)nimation Festival, Luxembourg City
Wise Fools is een Fins circusgezelschap, gespecialiseerd in de driedubbele trapeze en het springtouw. Het trio begon met circus als hobby bij het Finse jeugdcircus Sorin Sirkus, en volgde een beroepsopleiding aan de École Superieure des Arts du Cirque (ESAC) in België.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief