De Finse tentoonstelling: Street View (Reassembled)
  • Illustration_Pulkkinen.web
De Finse tentoonstelling: Street View (Reassembled)
van 13 tot 17 september 2017
Habitare 2017, Helsinki Expo & Convention Centre, Finland

 

Het kunstwerk Street View (Reassembled) dat Anssi Pulkkinen maakte rond het thema ‘thuisloosheid’ is van 13 tot 17 september 2017 te zien op Habitare, de grootste Finse beurs voor meubels, design en interieur in het Helsinki Expo & Convention Centre.  Thema van Habitare 2017 is ‘het huis van morgen’. Daarbij komen ook de onzekerheid die ons omringt en de steeds veranderende definitie van ‘thuis’ aan bod. Dit jaar wordt op de woonbeurs gediscussieerd over de uitdagingen van grote migratiestromen en toekomstige woon- en designoplossingen. Op de aanhanger van een vrachtwagen trekt de installatie in de zomer van 2017 door de Benelux om in het najaar aan te komen op Habitare in Finland. Op Habitare wordt een eigen beurshal ingeruimd voor de installatie.

13 september, 11-12 uur: VIP-opening Street View (Reassembled)

Opening van de tentoonstelling van het werk Street View (Reassembled) van Anssi Pulkkinen op woon- en designbeurs Habitare. Voor een publiek van genodigden vertellen directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux Aleksi Malmberg, kunstenaar Anssi Pulkkinen en voorzitter van de Fins-Syrische Vriendschapsvereniging Mania Alkhatib over het kunstwerk. Helsinki Expo & Convention Centre, hal 2.

13 september, 14-15 uur: boekpresentatie Home Reassembled

In het kader van Pulkkinens kunstwerk publiceren het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux en de Nederlandse kunstboekenuitgeverij Jap Sam Books de essaybundel Home Reassembled – On Art, Destruction and Belonging over thuis, brokstukken en identiteit. Het boek wordt gepresenteerd door redacteur Annukka Vähäsöyrinki, uitgever Eleonoor Jap Sam en de Syrische architect Marwa al-Sabouni, tevens een van de essayisten. Helsinki Expo & Convention Centre, hal 2.

14 september, 14-15 uur: vraaggesprek met de kunstenaar

Een besloten rondetafelgesprek met studenten van de Aalto Universiteit en de Academie voor Schone Kunsten in Helsinki over Pulkkinens kunstwerk. Deelnemers aan het gesprek zijn onder anderen Max Ryynänen, docent aan de Aalto Universiteit, en professor Hanna Johansson van de Academie voor Schone Kunsten. Helsinki Expo & Convention Centre, hal 2.

14 september, 18.30-20 uur: KOTI TALK – Building Cities, Building Community

Open discussiebijeenkomst georganiseerd door het Fins Instituut in Parijs over het project KOTI van het Instituut. De Syrische architect en schrijver Marwa al-Sabouni, parlementariër Pekka Haavisto en designmanager van de gemeente Helsinki Anne Stenros spreken over stadsplanning en de constructie van samenlevingen en vrede. Sofiankatu 4, Helsinki.

15 september, 11-12 uur: Hoop op thuis – richting Finland

Het netwerk van multiculturele organisaties Moniheli organiseert een discussiebijeenkomst over thuisloosheidspreventie met betrekking tot immigranten. Deelnemers aan het gesprek zijn deskundige Hanna Dahlmann van huisvestingsfinancierings- en ontwikkelingscentrum ARA en raadslid van de gemeente Helsinki Suldaan Said Ahmed (Linkse Alliantie). Gespreksleider is Melis Ari, projectcoördinator van het Katto-project van Moniheli. Helsinki Expo & Convention Centre, hal 2.

15 september, 16-17 uur: KEYNOTE: Marwa Al-Sabouni

‘The Backstage of Reconstruction in Syria: A threshold between emergency and investment.’ Helsinki Expo & Convention Centre, Arena-podium, hal 6.

Ontmoet de kunstenaar: Anssi Pulkkinen

Anssi Pulkkinen is dagelijks tussen 13 en 13.30 uur te vinden bij zijn werk Street View (Reassembled) in hal 2 van het Helsinki Expo & Convention Centre.

 

Het Helsinki Expo & Convention Centre is de voornaamste partner van het project Mobile Home(less) van het Fins Cultureel Instituut en mede-opdrachtgever van het werk ‘Street View (Reassembled)’. De uitvoering van het werk kwam tot stand met steun van het Finse ministerie van Onderwijs en Cultuur, de Saastamoinen Foundation, SuomiFinland100 en The Finnish-Syrian Friendship Association. Het werk is onderdeel van het gezamenlijke project Mobile Home 2017 van de Finse cultuur- en wetenschapsinstituten in de Benelux, Berlijn, Parijs en Londen, dat is opgezet in het kader van het jubileumjaar SuomiFinland 100. Zie ook www.mobilehome2017.com.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

OkraPlayground1 by Katariina Salmi 828x555
Muziek

TelepART: Okra Playground

20–24 februari 2018
België
Elektrofolkgroep Okra Playground begint in februari aan een tournee door Europa en geeft maar liefst vijf concerten in België. De band ontstond in 2010 uit het verlangen om een frisse, hedendaagse draai te geven aan Finse volksmuziek.
country_path_conversation_image_stanislav_dobak 828x555
Dance

TelepART: Veli Lehtovaara

22 februari–3 maart 2018
Zodiak, Helsinki, Finland
Danser en choreograaf Veli Lehtovaara brengt zijn laatste werk Peltotiekeskustelu/Conversations van Brussel naar Helsinki, waar het van eind februari tot begin maart wordt opgevoerd in het Zodiak – Center for New Dance in de Cable Factory. In de voorstelling communiceren drie dansers met elkaar en het publiek over evolutie, natuurlijke ontwikkeling en verandering.
Eyes_Wild_Open_828x555

Eyes Wild Open

Van 22 februari tot 22 april
Botanique, Brussel
Voor de eerste keer ooit brengt de fototentoonstelling Eyes Wild Open 70 jaar fotografie bijeen in een unieke scenografie. Bijzondere oude fotokunst, nieuw werk, projecties, teksten en zeldzame boeken van 30 fotografen uit 17 landen, tentoongesteld in het gerenommeerde kunstencentrum Botanique in Brussel. Een van de deelnemende fotografen is de Finse kunstenares Arja Hyytiäinen.
Doble_Mandoble_828x555_Credit_Hubert_Braxmaier
Circus

TelepART: Doble Mandoble

10, 12 &13 maart 2018
STOA, Kanneltalo & Vernissa, Finland
Het Belgische circusgezelschap Doble Mandoble staat van 10 tot 18 maart 2018 vier keer op het Bravo! International Festival for Young Audiences met de voorstelling Mi Otro Yo, waarin het duo een uur lang bewegingstheater, acrobatiek, objectmanipulatie en komisch goochelen combineert tot een spetterend geheel. De tiende editie van Bravo! vindt plaats in verschillende cultuurpodia in en rond Helsinki en biedt een breed scala aan internationale theaterproducties voor de jeugd.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief