Heft openbare kunst een maatschappelijke verantwoordelijkheit?
  • Operan_webuusi
Heft openbare kunst een maatschappelijke verantwoordelijkheit?
16 Augustus 2017, 19.00 uur
Opera van Göteborg

Hoe kunnen brandende maatschappelijke kwesties aangepakt worden door middel van kunst, en welke risico’s kleven daaraan? Welke verantwoordelijkheid hebben kunstenaar en kunstinstelling? Het werk Street View (Reassembled) van de Finse beeldend kunstenaar Anssi Pulkkinen bestaat uit het puin van een in de oorlog verwoest Syrisch huis, dat op een 13 meter lange oplegger wordt tentoongesteld. Als mobiele installatie reist Street View (Reassembled) in 2017 door Europa. Tijdens het Kulturkalas-festival in Göteborg is het werk vier dagen lang te zien op het Kanaltorget-plein. Street View (Reassembled) werd gemaakt in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux in het kader van Mobile Home 2017, een groot project dat de verschillende betekenissen van ‘thuis’ verkent.

Sprekers op deze discussiebijeenkomst

Klas Eriksson, beeldend kunstenaar

Anssi Pulkkinen, beeldend kunstenaar

Staffan Rydén, gedeputeerde Cultuur van de provincie Västra Götaland

Annukka Vähäsöyrinki, producent Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Hilla Tuominen, moderator, Fins Cultureel Instituut Stockholm

 

Photo: David Spender

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

OkraPlayground1 by Katariina Salmi 828x555
Muziek

TelepART: Okra Playground

20–24 februari 2018
België
Elektrofolkgroep Okra Playground begint in februari aan een tournee door Europa en geeft maar liefst vijf concerten in België. De band ontstond in 2010 uit het verlangen om een frisse, hedendaagse draai te geven aan Finse volksmuziek.
country_path_conversation_image_stanislav_dobak 828x555
Dance

TelepART: Veli Lehtovaara

22 februari–3 maart 2018
Zodiak, Helsinki, Finland
Danser en choreograaf Veli Lehtovaara brengt zijn laatste werk Peltotiekeskustelu/Conversations van Brussel naar Helsinki, waar het van eind februari tot begin maart wordt opgevoerd in het Zodiak – Center for New Dance in de Cable Factory. In de voorstelling communiceren drie dansers met elkaar en het publiek over evolutie, natuurlijke ontwikkeling en verandering.
Eyes_Wild_Open_828x555

Eyes Wild Open

Van 22 februari tot 22 april
Botanique, Brussel
Voor de eerste keer ooit brengt de fototentoonstelling Eyes Wild Open 70 jaar fotografie bijeen in een unieke scenografie. Bijzondere oude fotokunst, nieuw werk, projecties, teksten en zeldzame boeken van 30 fotografen uit 17 landen, tentoongesteld in het gerenommeerde kunstencentrum Botanique in Brussel. Een van de deelnemende fotografen is de Finse kunstenares Arja Hyytiäinen.
Doble_Mandoble_828x555_Credit_Hubert_Braxmaier
Circus

TelepART: Doble Mandoble

10, 12 &13 maart 2018
STOA, Kanneltalo & Vernissa, Finland
Het Belgische circusgezelschap Doble Mandoble staat van 10 tot 18 maart 2018 vier keer op het Bravo! International Festival for Young Audiences met de voorstelling Mi Otro Yo, waarin het duo een uur lang bewegingstheater, acrobatiek, objectmanipulatie en komisch goochelen combineert tot een spetterend geheel. De tiende editie van Bravo! vindt plaats in verschillende cultuurpodia in en rond Helsinki en biedt een breed scala aan internationale theaterproducties voor de jeugd.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief