Heft openbare kunst een maatschappelijke verantwoordelijkheit?
  • Operan_webuusi
Heft openbare kunst een maatschappelijke verantwoordelijkheit?
16 Augustus 2017, 19.00 uur
Opera van Göteborg

Hoe kunnen brandende maatschappelijke kwesties aangepakt worden door middel van kunst, en welke risico’s kleven daaraan? Welke verantwoordelijkheid hebben kunstenaar en kunstinstelling? Het werk Street View (Reassembled) van de Finse beeldend kunstenaar Anssi Pulkkinen bestaat uit het puin van een in de oorlog verwoest Syrisch huis, dat op een 13 meter lange oplegger wordt tentoongesteld. Als mobiele installatie reist Street View (Reassembled) in 2017 door Europa. Tijdens het Kulturkalas-festival in Göteborg is het werk vier dagen lang te zien op het Kanaltorget-plein. Street View (Reassembled) werd gemaakt in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux in het kader van Mobile Home 2017, een groot project dat de verschillende betekenissen van ‘thuis’ verkent.

Sprekers op deze discussiebijeenkomst

Klas Eriksson, beeldend kunstenaar

Anssi Pulkkinen, beeldend kunstenaar

Staffan Rydén, gedeputeerde Cultuur van de provincie Västra Götaland

Annukka Vähäsöyrinki, producent Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Hilla Tuominen, moderator, Fins Cultureel Instituut Stockholm

 

Photo: David Spender

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev 828x555
beeldende Kunsten

BOZAR: Somewhere in Between

20 juni-19 augustus
BOZAR, Brussel, België
Deze zomer organiseert BOZAR een tentoonstelling in samenwerking met kunstruimtes gerunt door artisten uit heel Europa. De brusselse kunstruimte Komplot wordt vertegenwoordigd door Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev.
Kari Ikonen helmikuu_Charles Bruere2
Muziek

TelepART: Orchestra Nazionale della Luna

23-24 juni 2018
Bimhuis, Amsterdam & L'Archiduc, Brussel
Het Orchestra Nazionale della Luna werd in 2015 opgericht door Manuel Hermia en Kari Ikonen en groeide al snel uit tot een van de bekendste orkesten van de maan. Het gevarieerde en unieke repertoire en de vindingrijke en energieke manier van spelen betoveren jazzfanaten van hier tot aan de maan. Het orkest was een opvallende verschijning tijdens het Finse jazz-seizoen van 2016, met zes concerten in april in het zuiden van het land.
logo828x555

MUSIQ’3 Festival: Nordic Vibes

29 juni - 1 juli 2018
Kerk van de Terkamerenabdij, Brussel
Het festival Musiq’3 brengt deze zomer in het kader van het thema Nordic Vibes een breed scala aan Finse muziek naar Brussel. Eind juni en begin juli is drie dagen lang muziek te horen van zowel grote Finse sterren als muzikanten die nog maar net zijn begonnen aan hun internationale carrière. Het festival werd opgericht in 2011 en heeft al sinds het begin als doel klassieke muziek onder de aandacht te brengen van een breed, jong en zo divers mogelijk publiek . De organisatoren zijn trots op hun openheid en bereidheid tot experimenteren, en willen een podium bieden aan een zo bont mogelijke verscheidenheid aan muziekstijlen. Op het festival is van alles te horen: van koorzang, volksmuziek en wereldmuziek tot jazz en sounds met een rockrandje.
Trashpeze 1 by GoGuMa 828555
Circus

TelepART: Wise Fools

20-22 Juli, 3-5 Augustus 2018
Cirque Plus Festival, Brugge, België & Streeta(rt)nimation Festival, Luxembourg City
Wise Fools is een Fins circusgezelschap, gespecialiseerd in de driedubbele trapeze en het springtouw. Het trio begon met circus als hobby bij het Finse jeugdcircus Sorin Sirkus, en volgde een beroepsopleiding aan de École Superieure des Arts du Cirque (ESAC) in België.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief