Circuslaboratorium in Helsinki
  • Sirkulabraan_valitut_828x555px
Circuslaboratorium in Helsinki
9 - 15 januari en 22 - 26 maart 2016
België en Finland

Het Belgische Circuscentrum en het Finse Cirko – Center for New Circus organiseren in januari en maart 2016 een artistiek laboratorium voor circusprofessionals aan het begin van hun carrière. Na een open call zijn nu drie Finse en drie Vlaamse circusartiesten geselecteerd voor deelname aan het laboratorium. Het project, dat voortkwam uit een initiatief van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, wordt gerealiseerd in samenwerking met CircusInfo Finland en kunstencentrum Vooruit.

De geselecteerde artiesten zullen als groep samenwerken in een experimentele workshop gedurende zeven dagen in Gent (9 – 15 januari 2016) en vijf dagen in Helsinki (22 – 26 maart 2016). In Gent zal theaterregisseur Arne Sierens optreden als mentor; in Helsinki zijn dat mimespeler Marc Gassot en actrice Kati Outinen.

Meer informatie
Eerste deelnemers aan nieuw internationaal circuslaboratorium bekend

Foto © Elliot Dehaspe, Alejandro Estrada, Jenny Mansikkasalo, Joonas Purastie en Maarten Verhelst

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
De nieuwe conferentiereeks van EUNIC Brussel buigt zich over de toekomst van Europa.
WSABD3x828555

Go-Comission: Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim – We Should All Be Dreaming

13 oktober 2018
Beursschouwburg
In 2018 maken choreograaf Sonya Lindfors en journalist en activist Maryan Abdulkarim een nieuw werk in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Zodiak – Center for New Dance, het Utrechtse SPRING Festival en het Baltic Circle Festival. Het werk komt voort uit een combinatie van workshops, lezingen en voorstellingen, waarin choreografen en activisten hun krachten bundelen en radicale, utopische toekomstvisies presenteren. Lindfors en Abdulkarim werken nauw samen met activisten uit Utrecht, Brussel en Helsinki.
EdgarLarsen (5) 828x555
Circus

TelepART: Sisus

24-25 augustus 2018
Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort, Nederland
Het Finse circusgezelschap Sisus is op tournee door Europa en doet op 24 en 25 augustus het Festival Spoffin in Nederland aan. Sisus treedt op met de voorstelling Mosh Split: een 45 minuten lange openluchtvoorstelling rond een 9,5 meter hoge stalen constructie. Mosh Split is een energieke show vol circuskunsten op de grond en in de lucht: trapeze, moshen, koorddans, duoacrobatiek, groepsgevoel, humor en meidenenergie. Het middelpunt van de voorstelling is een camper, waaruit steeds weer verrassende figuren en waanzinnige ideeën tevoorschijn komen. De kostuums zijn gemaakt van wc-papier en de kapsels worden in model gebracht met behulp van een stofzuiger.
cock pic 1 credit Nellie de Boer 828x555

TelepART: Samira Elagoz

8-9 augustus 2018
Tampere theaterfestival, Finland
Cock, Cock.. Who’s There? is een ontregelende, ontroerende en persoonlijke documentaire performance van een jonge vrouw die intimiteit en geweld onderzoekt. Via online platforms als Chatroulette en Tinder, aangevuld met live ontmoetingen, neemt Samira Elagoz het publiek mee op haar zoektocht naar herwonnen kracht, autonome seksuele expressie en een nieuwe manier om zich tot mannen te verhouden.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief