Circuslaboratorium in Helsinki
  • Sirkulabraan_valitut_828x555px
Circuslaboratorium in Helsinki
9 - 15 januari en 22 - 26 maart 2016
België en Finland

Het Belgische Circuscentrum en het Finse Cirko – Center for New Circus organiseren in januari en maart 2016 een artistiek laboratorium voor circusprofessionals aan het begin van hun carrière. Na een open call zijn nu drie Finse en drie Vlaamse circusartiesten geselecteerd voor deelname aan het laboratorium. Het project, dat voortkwam uit een initiatief van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, wordt gerealiseerd in samenwerking met CircusInfo Finland en kunstencentrum Vooruit.

De geselecteerde artiesten zullen als groep samenwerken in een experimentele workshop gedurende zeven dagen in Gent (9 – 15 januari 2016) en vijf dagen in Helsinki (22 – 26 maart 2016). In Gent zal theaterregisseur Arne Sierens optreden als mentor; in Helsinki zijn dat mimespeler Marc Gassot en actrice Kati Outinen.

Meer informatie
Eerste deelnemers aan nieuw internationaal circuslaboratorium bekend

Foto © Elliot Dehaspe, Alejandro Estrada, Jenny Mansikkasalo, Joonas Purastie en Maarten Verhelst

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

6-chineserestaurant-website

De her/definitie van Fins Kunst & Design

Met ons project rond Finse vormgeving en kunstambachten, dat zich uitstrekt over het hele jaar, willen we Finse vormgevers onder de aandacht brengen in West-Europa. Met onze plaatselijke partners zullen wij deelnemen aan meerdere belangrijke beurzen en verschillende tentoonstellingen organiseren, om zo het brede spectrum en de grote vakkennis die Finland op dit gebied te bieden heeft te herdefiniëren. Curators van dit project zijn Lise Coirier, oprichter van galerie Spazio Nobile, en Kati Laakso, directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. In de lente en zomer van 2019 wordt het project uitgebreid naar het Fins Instituut in Parijs.
51704672_2325118911056915_3978509772008718336_n

(EN) International Women’s Day – Breakfast Discussion

(EN) Do girls and boys have equal opportunities in education and self-expression? Join the Nordic diplomatic representations and cultural institutes in Brussels for a breakfast debate on International Women's Day. In the Nordic countries, researchers and educators have been studying the subject for decades, but we still have a lot to learn. With the panel discussion, we wish to take a look at what role gender plays in education and learning in our systems today.
1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

Bijna dertig jaar na het einde van de Koude Oorlog en vijftien jaar na de toetreding van de Centraal- en Oost-Europese landen tot de EU blijft het Europese continent krampachtig vasthouden aan het meer dan honderd jaar oude concept van de natiestaat, of de gebondenheid van een gemeenschap aan een grondgebied. Zo worstelt de Unie nog steeds met de invoering van transnationale of niet-territoriaal gebonden vormen van burgerschap. Hoe zal het Europese continent eruitzien over 100 jaar? BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity
4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
Na de eerdere initiatieven European Angst en Sweating for Europe lanceert EUNIC Brussel nu een nieuw project, bestaande uit 4 paneldiscussies, met de ambitie om een sociaal contract op te stellen dat rekening houdt met de bijzonderheden van de wereld van nu.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief