Journalistiekworkshop in Helsinki
  • journalismityopaja-web
Journalistiekworkshop in Helsinki
14.10.2016
Helsinki, Finland

Photo: Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux en het Fins Instituut in Londen organiseren op 14 oktober 2016 in Helsinki een workshop voor journalisten. De workshop is gebaseerd op het mediarapport Vluchtelingen en asielzoekers in dagbladen, dat de instituten in het voorjaar van 2016 publiceerden. In dit rapport wordt onderzocht hoe Europese kwaliteitskranten schrijven over vluchtelingen en asielzoekers. Het materiaal was afkomstig uit Finse, Belgische en Britse dagbladen.

Doel van de workshop is het stimuleren van een debat over de berichtgeving van de media rond vluchtelingen, asielzoekers en de zogenoemde ‘vluchtelingencrisis’, maar ook nader te bekijken wie het woord krijgt bij het bespreken van deze onderwerpen.

De workshop in Helsinki is onderdeel van de Dag van het journalisme 2016 van de Finse vereniging van journalisten. Buitenlandse gastspreker op de workshop Stories that Need to Be Heard: Refugees in the Media is journalist Chris Elliott. Elliott is een ervaren journalist die eerder werkte voor The Guardian, de Sunday Telegraph en The Times. Daarnaast was hij actief in verschillende mediaorganisaties en als expert op het gebied van ethische journalistiek, opleiding van journalisten en crisisjournalistiek. De tweede gastspreker is de Finse journalist en activist Maryan Abdulkarim, die onder meer werkzaam was als multicultureel expert voor de Finse welzijnsorganisatie voor jeugd en gezin Väestöliitto. De workshop wordt geleid door Maiju Mitrunen, woordvoerder en coördinator van de Finse stichting voor media en ontwikkeling Vikes. Daarnaast worden in de workshop de resultaten van het mediarapport van de Finse instituten gepresenteerd door projectcoördinator Annukka Vähäsöyrinki van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux en Johanna Sumuvuori, hoofd van het maatschappelijk programma van het Fins Instituut in Londen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev 828x555
beeldende Kunsten

BOZAR: Somewhere in Between

20 juni-19 augustus
BOZAR, Brussel, België
Deze zomer organiseert BOZAR een tentoonstelling in samenwerking met kunstruimtes gerunt door artisten uit heel Europa. De brusselse kunstruimte Komplot wordt vertegenwoordigd door Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev.
Kari Ikonen helmikuu_Charles Bruere2
Muziek

TelepART: Orchestra Nazionale della Luna

23-24 juni 2018
Bimhuis, Amsterdam & L'Archiduc, Brussel
Het Orchestra Nazionale della Luna werd in 2015 opgericht door Manuel Hermia en Kari Ikonen en groeide al snel uit tot een van de bekendste orkesten van de maan. Het gevarieerde en unieke repertoire en de vindingrijke en energieke manier van spelen betoveren jazzfanaten van hier tot aan de maan. Het orkest was een opvallende verschijning tijdens het Finse jazz-seizoen van 2016, met zes concerten in april in het zuiden van het land.
logo828x555

MUSIQ’3 Festival: Nordic Vibes

29 juni - 1 juli 2018
Kerk van de Terkamerenabdij, Brussel
Het festival Musiq’3 brengt deze zomer in het kader van het thema Nordic Vibes een breed scala aan Finse muziek naar Brussel. Eind juni en begin juli is drie dagen lang muziek te horen van zowel grote Finse sterren als muzikanten die nog maar net zijn begonnen aan hun internationale carrière. Het festival werd opgericht in 2011 en heeft al sinds het begin als doel klassieke muziek onder de aandacht te brengen van een breed, jong en zo divers mogelijk publiek . De organisatoren zijn trots op hun openheid en bereidheid tot experimenteren, en willen een podium bieden aan een zo bont mogelijke verscheidenheid aan muziekstijlen. Op het festival is van alles te horen: van koorzang, volksmuziek en wereldmuziek tot jazz en sounds met een rockrandje.
Trashpeze 1 by GoGuMa 828555
Circus

TelepART: Wise Fools

20-22 Juli, 3-5 Augustus 2018
Cirque Plus Festival, Brugge, België & Streeta(rt)nimation Festival, Luxembourg City
Wise Fools is een Fins circusgezelschap, gespecialiseerd in de driedubbele trapeze en het springtouw. Het trio begon met circus als hobby bij het Finse jeugdcircus Sorin Sirkus, en volgde een beroepsopleiding aan de École Superieure des Arts du Cirque (ESAC) in België.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief