Journalistiekworkshop in Helsinki
  • journalismityopaja-web
Journalistiekworkshop in Helsinki
14.10.2016
Helsinki, Finland

Photo: Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux en het Fins Instituut in Londen organiseren op 14 oktober 2016 in Helsinki een workshop voor journalisten. De workshop is gebaseerd op het mediarapport Vluchtelingen en asielzoekers in dagbladen, dat de instituten in het voorjaar van 2016 publiceerden. In dit rapport wordt onderzocht hoe Europese kwaliteitskranten schrijven over vluchtelingen en asielzoekers. Het materiaal was afkomstig uit Finse, Belgische en Britse dagbladen.

Doel van de workshop is het stimuleren van een debat over de berichtgeving van de media rond vluchtelingen, asielzoekers en de zogenoemde ‘vluchtelingencrisis’, maar ook nader te bekijken wie het woord krijgt bij het bespreken van deze onderwerpen.

De workshop in Helsinki is onderdeel van de Dag van het journalisme 2016 van de Finse vereniging van journalisten. Buitenlandse gastspreker op de workshop Stories that Need to Be Heard: Refugees in the Media is journalist Chris Elliott. Elliott is een ervaren journalist die eerder werkte voor The Guardian, de Sunday Telegraph en The Times. Daarnaast was hij actief in verschillende mediaorganisaties en als expert op het gebied van ethische journalistiek, opleiding van journalisten en crisisjournalistiek. De tweede gastspreker is de Finse journalist en activist Maryan Abdulkarim, die onder meer werkzaam was als multicultureel expert voor de Finse welzijnsorganisatie voor jeugd en gezin Väestöliitto. De workshop wordt geleid door Maiju Mitrunen, woordvoerder en coördinator van de Finse stichting voor media en ontwikkeling Vikes. Daarnaast worden in de workshop de resultaten van het mediarapport van de Finse instituten gepresenteerd door projectcoördinator Annukka Vähäsöyrinki van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux en Johanna Sumuvuori, hoofd van het maatschappelijk programma van het Fins Instituut in Londen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

OkraPlayground1 by Katariina Salmi 828x555
Muziek

TelepART: Okra Playground

20–24 februari 2018
België
Elektrofolkgroep Okra Playground begint in februari aan een tournee door Europa en geeft maar liefst vijf concerten in België. De band ontstond in 2010 uit het verlangen om een frisse, hedendaagse draai te geven aan Finse volksmuziek.
country_path_conversation_image_stanislav_dobak 828x555
Dance

TelepART: Veli Lehtovaara

22 februari–3 maart 2018
Zodiak, Helsinki, Finland
Danser en choreograaf Veli Lehtovaara brengt zijn laatste werk Peltotiekeskustelu/Conversations van Brussel naar Helsinki, waar het van eind februari tot begin maart wordt opgevoerd in het Zodiak – Center for New Dance in de Cable Factory. In de voorstelling communiceren drie dansers met elkaar en het publiek over evolutie, natuurlijke ontwikkeling en verandering.
Eyes_Wild_Open_828x555

Eyes Wild Open

Van 22 februari tot 22 april
Botanique, Brussel
Voor de eerste keer ooit brengt de fototentoonstelling Eyes Wild Open 70 jaar fotografie bijeen in een unieke scenografie. Bijzondere oude fotokunst, nieuw werk, projecties, teksten en zeldzame boeken van 30 fotografen uit 17 landen, tentoongesteld in het gerenommeerde kunstencentrum Botanique in Brussel. Een van de deelnemende fotografen is de Finse kunstenares Arja Hyytiäinen.
Doble_Mandoble_828x555_Credit_Hubert_Braxmaier
Circus

TelepART: Doble Mandoble

10, 12 &13 maart 2018
STOA, Kanneltalo & Vernissa, Finland
Het Belgische circusgezelschap Doble Mandoble staat van 10 tot 18 maart 2018 vier keer op het Bravo! International Festival for Young Audiences met de voorstelling Mi Otro Yo, waarin het duo een uur lang bewegingstheater, acrobatiek, objectmanipulatie en komisch goochelen combineert tot een spetterend geheel. De tiende editie van Bravo! vindt plaats in verschillende cultuurpodia in en rond Helsinki en biedt een breed scala aan internationale theaterproducties voor de jeugd.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief