Kati Laakso (MSc Economie) is de nieuwe directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
  • Kati_Laakso_828x555
13 november 2017

Kati Laakso (MSc Economie) is de nieuwe directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux is een expertiseorganisatie gevestigd in Brussel en onderdeel van het wereldwijde netwerk van Finse cultuur- en wetenschapsinstituten. Kati Laakso komt van het Fins Instituut in Japan, waar ze werkzaam was als cultuur- en communicatiemanager. Daarvoor was Laakso onder meer werkzaam aan het Finse consulaat-generaal in New York als adviseur op het gebied van cultuur en de creatieve sector, en was ze verantwoordelijk voor mediacontacten en satellietprojecten binnen het project World Design Capital 2012 Helsinki. Laakso bezit een gedegen kennis van de visuele sector en design, ruime internationale werkervaring en bedrevenheid met het opzetten van multidisciplinaire projecten.

De huidige directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, Aleksi Malmberg (MA Filosofie), is sinds 2014 in functie. In januari 2018 begint Malmberg aan zijn nieuwe functie als intendant bij het Filharmonisch Orkest van Helsinki. In februari 2018 vervangt Laakso hem als directeur van het Instituut.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

ANDER NIEUWS

Warning: Use of undefined constant myOffset - assumed 'myOffset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs2/23/finncult/public_html/wp-content/themes/wpbootstrap/single-news.php on line 64