Nieuw artist-in-residency-uitwisselingsprogramma gelanceerd in de Benelux
  • cropped-www-banner-1
1 september 2017

© ARS – Artist Residency Swap

Conservator Anni Fahler en kunstenaar Timo Wright lanceren ARS – Artist Residency Swap, een nieuw pilotprogramma voor kunstenaarsuitwisseling in de Benelux. Het programma is bedoeld als platform waar kunstenaars hun huis en atelier kunnen ruilen met kunstenaars uit andere landen. Zo ontstaat een netwerk waarin kunstenaars wereldwijd met elkaar in contact staan om niet alleen hun werk- en woonruimte te delen, maar ook ervaringen en kennis uit te wisselen.

Het contact tussen Finland en de Benelux begint met een pilotuitwisselingsprogramma, dat gedeeltelijk wordt gefinancierd door het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, waarbij vijf van woon- en werkruimte ruilen.

De deelnemende kunstenaars:

Conrad Willems, beeldende kunsten (Gent/ België) en Sivi Valima, beeldende kunsten (Helsinki/Finland)

Eva GioloPauline Miko, beeldende kunsten (Brussel/ België) en Katariina Guthwert, juweelontwerp (Helsinki/Finland)

 

ARS – Artist Residency Swap is een project van de Finse galerie Unknown Cargo. Deze galerie werd opgericht in 2011 en begon in 2015 met de uitbreiding van haar activiteiten naar de overige noordse landen. De namen van de kunstenaars worden pas na elke tentoonstelling onthuld, om de kunstenaars de kans te geven in alle vrijheid en zonder vooropgezette verwachtingen te werken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

ANDER NIEUWS

Warning: Use of undefined constant myOffset - assumed 'myOffset' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/fs2/23/finncult/public_html/wp-content/themes/wpbootstrap/single-news.php on line 64