Ontbijtevenement, Internationale Vrouwendag 8 maart
  • logo828555
Ontbijtevenement, Internationale Vrouwendag 8 maart
8 maart, 08.30 uur
Norway House Archimedesstraat 17 1000 Brussel

***UITVERKOCHT***

Je kan een live stream van dit evenement volgen op de Facebook pagina van het Fins cultureel instituut om 8u45 (CET).

Hoe kunnen we de impact van #metoo benutten om een positieve en duurzame verandering te bewerkstelligen in politiek, media en samenleving? Welke positieve en proactieve initiatieven kunnen de ongelijkwaardigheid tussen man en vrouw opheffen?

Ter ere van Internationale Vrouwendag organiseert de Brusselse commissie voor cultuur van de noordse landen een ontbijtdiscussie, waarin oplossingsgerichtheid en noodzakelijke maatregelen voor verandering centraal staan. De sprekers vertegenwoordigen drie verschillende perspectieven: politiek, maatschappelijk activisme en media.

Welkomstwoord: Ingrid Schulerud, ambassadrice van Noorwegen

Panelleden:
Linnéa Claeson (SE) is een Zweedse mensenrechtenactiviste. Claeson is bekend van haar Instagram-account @assholesonline, waarop ze haatberichten en gevallen van online seksuele intimidatie en laster deelt.

Terry Reintke (DE) komt als Europarlementariër van Bündnis 90/Die Grünen op voor de rechten van vrouwen en seksuele minderheden. In het Person of the Year-nummer van tijdschrift TIME werd Reintke geprezen als stiltebreker die de seksuele intimidatie in het Europees Parlement naar buiten bracht.

Lisbeth Kirk (DE) is oprichtster van het onlinemagazine EU-observer. Dit onafhankelijke magazine over de Europese Unie bestaat al sinds 2000.

Moderator:
Maria Pettersson (FI) is politiek assistent in het Europees Parlement en daarnaast werkzaam als journalist. Pettersson is feministe in hart en nieren en komt altijd op voor de zwakkeren.

Facebook evenement

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

WSABD3x828555

Go-Comission: Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim – We Should All Be Dreaming

(EN) 17-26 mei 2018
SPRING Festival Utrecht
2 mei 2018: In 2018 maken choreograaf Sonya Lindfors en journalist en activist Maryan Abdulkarim een nieuw werk in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Zodiak – Center for New Dance, het Utrechtse SPRING Festival en het Baltic Circle Festival. Het werk komt voort uit een combinatie van workshops, lezingen en voorstellingen, waarin choreografen en activisten hun krachten bundelen en radicale, utopische toekomstvisies presenteren. Lindfors en Abdulkarim werken nauw samen met activisten uit Utrecht, Brussel en Helsinki.
Kari Ikonen helmikuu_Charles Bruere2
Muziek

TelepART: Orchestra Nazionale della Luna

23-24 juni 2018
Bimhuis, Amsterdam & L'Archiduc, Brussel
Het Orchestra Nazionale della Luna werd in 2015 opgericht door Manuel Hermia en Kari Ikonen en groeide al snel uit tot een van de bekendste orkesten van de maan. Het gevarieerde en unieke repertoire en de vindingrijke en energieke manier van spelen betoveren jazzfanaten van hier tot aan de maan. Het orkest was een opvallende verschijning tijdens het Finse jazz-seizoen van 2016, met zes concerten in april in het zuiden van het land.
logo828555

MUSIQ’3 Festival: Nordic Vibes

29 juni - 1 juli 2018
Kerk van de Terkamerenabdij, Brussel
Het festival Musiq’3 brengt deze zomer in het kader van het thema Nordic Vibes een breed scala aan Finse muziek naar Brussel. Eind juni en begin juli is drie dagen lang muziek te horen van zowel grote Finse sterren als muzikanten die nog maar net zijn begonnen aan hun internationale carrière. Het festival werd opgericht in 2011 en heeft al sinds het begin als doel klassieke muziek onder de aandacht te brengen van een breed, jong en zo divers mogelijk publiek . De organisatoren zijn trots op hun openheid en bereidheid tot experimenteren, en willen een podium bieden aan een zo bont mogelijke verscheidenheid aan muziekstijlen. Op het festival is van alles te horen: van koorzang, volksmuziek en wereldmuziek tot jazz en sounds met een rockrandje.
DSC_5490828x555

Kaarina Kaikkonen: Als Ik Vleugels Had – De Sociale Lift

17 april 2018
Marolles, Brussel
Kaarina Kaikkonen maakt voor de Brusselse wijk de Marollen een nieuw kunstwerk getiteld Als Ik Vleugels Had – De Sociale Lift.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief