Ontbijtevenement, Internationale Vrouwendag 8 maart
  • logo828555
Ontbijtevenement, Internationale Vrouwendag 8 maart
8 maart, 08.30 uur
Norway House Archimedesstraat 17 1000 Brussel

***UITVERKOCHT***

Je kan een live stream van dit evenement volgen op de Facebook pagina van het Fins cultureel instituut om 8u45 (CET).

Hoe kunnen we de impact van #metoo benutten om een positieve en duurzame verandering te bewerkstelligen in politiek, media en samenleving? Welke positieve en proactieve initiatieven kunnen de ongelijkwaardigheid tussen man en vrouw opheffen?

Ter ere van Internationale Vrouwendag organiseert de Brusselse commissie voor cultuur van de noordse landen een ontbijtdiscussie, waarin oplossingsgerichtheid en noodzakelijke maatregelen voor verandering centraal staan. De sprekers vertegenwoordigen drie verschillende perspectieven: politiek, maatschappelijk activisme en media.

Welkomstwoord: Ingrid Schulerud, ambassadrice van Noorwegen

Panelleden:
Linnéa Claeson (SE) is een Zweedse mensenrechtenactiviste. Claeson is bekend van haar Instagram-account @assholesonline, waarop ze haatberichten en gevallen van online seksuele intimidatie en laster deelt.

Terry Reintke (DE) komt als Europarlementariër van Bündnis 90/Die Grünen op voor de rechten van vrouwen en seksuele minderheden. In het Person of the Year-nummer van tijdschrift TIME werd Reintke geprezen als stiltebreker die de seksuele intimidatie in het Europees Parlement naar buiten bracht.

Lisbeth Kirk (DE) is oprichtster van het onlinemagazine EU-observer. Dit onafhankelijke magazine over de Europese Unie bestaat al sinds 2000.

Moderator:
Maria Pettersson (FI) is politiek assistent in het Europees Parlement en daarnaast werkzaam als journalist. Pettersson is feministe in hart en nieren en komt altijd op voor de zwakkeren.

Facebook evenement

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity
4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
Na de eerdere initiatieven European Angst en Sweating for Europe lanceert EUNIC Brussel nu een nieuw project, bestaande uit 4 paneldiscussies, met de ambitie om een sociaal contract op te stellen dat rekening houdt met de bijzonderheden van de wereld van nu.
WSABD3x828555

Go-Comission: Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim – We Should All Be Dreaming

13 oktober 2018
Beursschouwburg
In 2018 maken choreograaf Sonya Lindfors en journalist en activist Maryan Abdulkarim een nieuw werk in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Zodiak – Center for New Dance, het Utrechtse SPRING Festival en het Baltic Circle Festival. Het werk komt voort uit een combinatie van workshops, lezingen en voorstellingen, waarin choreografen en activisten hun krachten bundelen en radicale, utopische toekomstvisies presenteren. Lindfors en Abdulkarim werken nauw samen met activisten uit Utrecht, Brussel en Helsinki.
EdgarLarsen (5) 828x555
Circus

TelepART: Sisus

24-25 augustus 2018
Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort, Nederland
Het Finse circusgezelschap Sisus is op tournee door Europa en doet op 24 en 25 augustus het Festival Spoffin in Nederland aan. Sisus treedt op met de voorstelling Mosh Split: een 45 minuten lange openluchtvoorstelling rond een 9,5 meter hoge stalen constructie. Mosh Split is een energieke show vol circuskunsten op de grond en in de lucht: trapeze, moshen, koorddans, duoacrobatiek, groepsgevoel, humor en meidenenergie. Het middelpunt van de voorstelling is een camper, waaruit steeds weer verrassende figuren en waanzinnige ideeën tevoorschijn komen. De kostuums zijn gemaakt van wc-papier en de kapsels worden in model gebracht met behulp van een stofzuiger.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief