Ontbijtevenement, Internationale Vrouwendag 8 maart
  • logo828555
Ontbijtevenement, Internationale Vrouwendag 8 maart
8 maart, 08.30 uur
Norway House Archimedesstraat 17 1000 Brussel

***UITVERKOCHT***

Je kan een live stream van dit evenement volgen op de Facebook pagina van het Fins cultureel instituut om 8u45 (CET).

Hoe kunnen we de impact van #metoo benutten om een positieve en duurzame verandering te bewerkstelligen in politiek, media en samenleving? Welke positieve en proactieve initiatieven kunnen de ongelijkwaardigheid tussen man en vrouw opheffen?

Ter ere van Internationale Vrouwendag organiseert de Brusselse commissie voor cultuur van de noordse landen een ontbijtdiscussie, waarin oplossingsgerichtheid en noodzakelijke maatregelen voor verandering centraal staan. De sprekers vertegenwoordigen drie verschillende perspectieven: politiek, maatschappelijk activisme en media.

Welkomstwoord: Ingrid Schulerud, ambassadrice van Noorwegen

Panelleden:
Linnéa Claeson (SE) is een Zweedse mensenrechtenactiviste. Claeson is bekend van haar Instagram-account @assholesonline, waarop ze haatberichten en gevallen van online seksuele intimidatie en laster deelt.

Terry Reintke (DE) komt als Europarlementariër van Bündnis 90/Die Grünen op voor de rechten van vrouwen en seksuele minderheden. In het Person of the Year-nummer van tijdschrift TIME werd Reintke geprezen als stiltebreker die de seksuele intimidatie in het Europees Parlement naar buiten bracht.

Lisbeth Kirk (DE) is oprichtster van het onlinemagazine EU-observer. Dit onafhankelijke magazine over de Europese Unie bestaat al sinds 2000.

Moderator:
Maria Pettersson (FI) is politiek assistent in het Europees Parlement en daarnaast werkzaam als journalist. Pettersson is feministe in hart en nieren en komt altijd op voor de zwakkeren.

Facebook evenement

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

cock pic 1 credit Nellie de Boer 828x555

TelepART: Samira Elagoz

8-9 augustus 2018
Tampere theaterfestival, Finland
Cock, Cock.. Who’s There? is een ontregelende, ontroerende en persoonlijke documentaire performance van een jonge vrouw die intimiteit en geweld onderzoekt. Via online platforms als Chatroulette en Tinder, aangevuld met live ontmoetingen, neemt Samira Elagoz het publiek mee op haar zoektocht naar herwonnen kracht, autonome seksuele expressie en een nieuwe manier om zich tot mannen te verhouden.
EdgarLarsen (5) 828x555
Circus

TelepART: Sisus

24-25 augustus 2018
Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort, Nederland
Het Finse circusgezelschap Sisus is op tournee door Europa en doet op 24 en 25 augustus het Festival Spoffin in Nederland aan. Sisus treedt op met de voorstelling Mosh Split: een 45 minuten lange openluchtvoorstelling rond een 9,5 meter hoge stalen constructie. Mosh Split is een energieke show vol circuskunsten op de grond en in de lucht: trapeze, moshen, koorddans, duoacrobatiek, groepsgevoel, humor en meidenenergie. Het middelpunt van de voorstelling is een camper, waaruit steeds weer verrassende figuren en waanzinnige ideeën tevoorschijn komen. De kostuums zijn gemaakt van wc-papier en de kapsels worden in model gebracht met behulp van een stofzuiger.
Peltomaa_Fraanje_Perkola.001 828x555
Muziek

TelepART: Peltomaa/Fraanje/Perkola: ÄÄNI

31 augustus 2018
Ankkabarock, Vantaa, Finland
Dit jaar staan de muzikanten Mikko Perkola (viola da gamba en effecten), Aino Peltomaa (zang en harp) en Harmen Fraanje (piano) voor het eerst samen op het podium op het Finse festival Ankkarock. In hun innovatieve muzikale concept ÄÄNI combineren ze middeleeuwse muziek, zang en jazzimprovisatie, waarbij ze het publiek oproepen om mee te bewegen en te improviseren. Zo ontstaat een unieke beleving met een sterk gevoel van saamhorigheid.
Print
Muziek

Baltic Tour: Les Agrémens & Ensemble Nylandia

8 juli & 14 juli & 6 augustus & 30 september 2018
België
Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux steunt de concertreeks Baltic Tour, die wordt georganiseerd in samenwerking met het Finse barokorkest Ensemble Nylandia, CAV & MA (Centre d’Art Vocal et de Musique Ancienne) en festivalorganisatie Festivals de Wallonie. Van juli tot september 2018 vinden vier concerten plaats op de festivals van het Festival de Wallonie in Franstalig België. Het ensemble Les Agrémens, onder leiding van de bekende Belgische componist Guy Van Waas, krijgt een Fins tintje dankzij drie solisten van het Ensemble Nylandia: Anni Elonen (viool), Riittaliisa Hakulinen (altviool) en Tatu Ahola (cello).

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief