Sociale technologie & kunst
  • toinen video still 828x555px
Sociale technologie & kunst
2015-2017
De Benelux en Finland

Boekdrukkunst, televisie, fotografie, de platenindustrie… Technologie heeft niet alleen veranderd hoe kunst haar publiek vindt, maar ook een vergaande invloed gehad op de inhoud ervan: hoe kunst tot stand komt en welke structuren zich eromheen bevinden, hoe ze wordt gepresenteerd en ervaren. Vandaag de dag wijzen sociale technologie en de toepassing daarvan binnen de culturele sector de weg bij het afbreken en herstructureren van de hiërarchische verhoudingen binnen de kunst. We leven midden in een periode van omwenteling, die kunstenaars en kunstinstellingen nieuwe kansen biedt om het publiek te engageren en de dialoog aan te gaan.

Het driejarige project Sociale technologie en kunst legt van 2015 tot 2017 de focus op de mogelijkheden van nieuwe technologie. Het Instituut wil met dit project nieuwe interactieve technologieën en professionals uit de culturele en creatieve sector bij elkaar brengen. Samenwerkingsprojecten met betrekking tot onder andere muziek, fotografie en mode benutten de mogelijkheden van interactieve technologie in de culturele sector in zowel Finland als de Benelux. Daarnaast wordt een videokanaal opgezet om de beste toepassingen te kunnen delen en de discussie tussen professionals uit deze branche te stimuleren. Het raakvlak van technologie en de creatieve branche biedt ook kansen voor het ontwikkelen van commerciële innovaties.

De deelnemers aan het project rond sociale technologie en kunst zijn niet alleen gebruikers, maar ook makers. Welkom op deze ontdekkingsreis!

In samenwerking met:
Het Finse ministerie van Onderwijs en Cultuur

Foto © Beyonderground

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

GERELATEERDE EVENEMENTEN

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief