Rusinat pullassa
  • rusinat
Rusinat pullassa
2017
De Benelux

Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux slaat bruggen voor de Finse cultuur, kunst en wetenschap. De mobiliteit van Finse kunst en kennis en het bouwen van internationale netwerken behoren tot de voornaamste doelen in de vestigingslanden van het Instituut. Het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux steunt nieuwe initiatieven en interdisciplinaire, internationale kunstprojecten in Finland en de Benelux.

Met steun van het Instituut komen twee nieuwe projecten tot stand: een tentoonstelling van beeldhouwster Kaarina Kaikkonen en een gezamenlijk community-artproject rond thuisloosheid van Riikka Kuoppala & Thomas Martin in het Brusselse stadsdeel de Marollen. Beide projecten worden geproduceerd door ifa laboratory.

Kuoppala&Martin gaven in het voorjaar van 2016 gehoor aan de open call voor het project Mobile Home(less) van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Hun inzending Dreams of the Street werd bekroond met een ArtHelsinki-beurs.

De Finse beeldend kunstenares Krista Autio opende in maart 2017 de noordse hedendaagsekunstgalerie K41 in hartje Brussel. Het Instituut steunt Autio’s project NordiKeye, dat noordse hedendaags kunstenaars in de Benelux de kans wil geven een plaatselijk netwerk op te bouwen. Naast een galerie is K41 ook een mooie, lichte ruimte waar evenementen en bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

GERELATEERDE EVENEMENTEN

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief