Street View (Reassembled) op festival Göteborgs Kulturkalas
  • Göteborg_skaalattu
3 augustus 2017

De volgende stop is het cultuurfestival Göteborgs Kulturkalas in het Zweedse Göteborg. Göteborgs Kulturkalas is een van de grootste cultuurfestivals van Noord-Europa, dat jaarlijks zo’n 1,5 miljoen bezoekers trekt. Sinds 1991 trakteert het festival het publiek op culturele belevingen op het gebied van podiumkunsten, literatuur, film en gastronomie.

Street View (Reassembled) wordt van 16 tot en met 20 augustus tentoongesteld op het Kanaltorget-plein, vlak bij de opera in het centrum van Göteborg. Als onderdeel van de tentoonstelling organiseren het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux en Göteborgs Kulturkalas ook een openbare discussiebijeenkomst over de thema’s van Pulkkinens werk. Ook de kunstenaar zelf is daarbij aanwezig.

Street View (Reassembled) is het nieuwe kunstwerk rond het thema ‘thuisloosheid’ dat werd gemaakt in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Het is onderdeel van Mobile Home 2017, het grote, gezamenlijke project waarmee vier Finse cultuur- en wetenschapsinstituten de betekenis van ‘thuis’ verkennen. Pulkkinens installatie was eerder al te zien op het terrein van kunstencentrum Bozar in het centrum van Brussel en in de ruimtes van de Verbeke Foundation in Kemzeke in het noorden van België. De Finse première van Street View (Reassembled) vindt plaats op woonbeurs Habitare in het Helsinki Expo & Convention Centre, waar het werk te zien is van 13 tot en met 17 september.

De tentoonstelling van Street View (Reassembled) in Zweden kwam tot stand met steun van het Fins Instituut in Stockholm.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

ANDER NIEUWS