MobileHome(less) resultaat 4.6.
  • MobileHomeless 828x555px
MobileHome(less) resultaat 4.6.
4 juni 2016 18.00-21.00 uur
Central Plaza (Loksumstraat 25, 1000 Brussel), vlak bij station Brussel-Centraal
Entree gratis, maar vooraf aanmelden verplicht

Dit voorjaar schreef het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux een open call uit: kunstenaars uit de beeldende kunst en community art werden gevraagd een concept in te sturen voor een werk rond het thema ‘thuisloosheid’. Mobile Home(less) is onderdeel van Mobile Home 2017, een project geleid door het Fins Instituut in Parijs, dat het begrip ‘thuis’ verkent als fysieke, geestelijke en symbolische staat, maar ook als sociocultureel concept. De open call is nu gesloten en de internationale jury buigt zich momenteel over de binnengekomen aanvragen.

Op zaterdag 4 juni wordt de winnaar bekendgemaakt. U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Op dezelfde bijeenkomst lanceert het instituut ook het vernieuwde concept van de ArtHelsinki-beurs voor hedendaagse kunst. Geniet van goed gezelschap, livemuziek en koele drankjes in het hart van Brussel. U kunt zich tot 31 mei aanmelden door een mailtje te sturen naar info@finncult.be. Vermeldt u daarbij alstublieft ook of u alleen of met gezelschap komt.

Programma:

18-19    Mobile Home(less): bekendmaking resultaten open call
Aleksi Malmberg, directeur Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

ArtHelsinki
Aura Seikkula, artistiek directeur Art Helsinki
Laura Sarvilinna, programmamanager Messukeskus

19-21     Toost op het begin van de zomer
Kari Antila duo

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Hassam Blasim3_Katja Bohl8282x555

Schrijversbezoek: Hassan Blasim

14 & 15 februari 2018
Bozar, Brussel & De Krook, Gent
In februari krijgt België bezoek van de Fins-Irakese schrijver Hassan Blasim. De eerste gelegenheid om deze bekroonde schrijver te ontmoeten vindt plaats op een literaire avond op 14 februari in kunstencentrum Bozar. Om 20.00 uur vertelt Blasim over zijn leven en werk en leest hij voor uit zijn recent in het Nederlands vertaalde verhalenbundel Lijkententoonstelling. De dag daarop, op 15 februari, is Blasim te gast in de Gentse bibliotheek De Krook tijdens de literaire avond KORT.
Antti Paalanen 828x555
Muziek

TelepART: Antti Paalanen

17 & 18 februari 2018
De Doelen, Rotterdam, Nederland & Bimhuis, Amsterdam, Nederland
In februari brengt de Finse meesteraccordeonist Antti Paalanen een bezoek aan Nederland, waar hij optreedt in Rotterdam en Amsterdam. Het Celtic & Balfolk Festival, op 17 februari in concertgebouw De Doelen in Rotterdam, biedt een ruime interpretatie van Europese folkmuziek, met Keltische muziek uit Schotland, Ierland en Noord-Europa, maar ook balfolk uit België en Frankrijk. Op 18 februari geeft Paalanen een soloconcert in het Bimhuis in Amsterdam.
Eyes_Wild_Open_828x555

Eyes Wild Open

Van 22 februari tot 22 april
Botanique, Brussel
Voor de eerste keer ooit brengt de fototentoonstelling Eyes Wild Open 70 jaar fotografie bijeen in een unieke scenografie. Bijzondere oude fotokunst, nieuw werk, projecties, teksten en zeldzame boeken van 30 fotografen uit 17 landen, tentoongesteld in het gerenommeerde kunstencentrum Botanique in Brussel. Een van de deelnemende fotografen is de Finse kunstenares Arja Hyytiäinen.
Doble_Mandoble_828x555_Credit_Hubert_Braxmaier
Circus

TelepART: Doble Mandoble

10, 12 &13 maart 2018
STOA, Kanneltalo & Vernissa, Finland
Het Belgische circusgezelschap Doble Mandoble staat van 10 tot 18 maart 2018 vier keer op het Bravo! International Festival for Young Audiences met de voorstelling Mi Otro Yo, waarin het duo een uur lang bewegingstheater, acrobatiek, objectmanipulatie en komisch goochelen combineert tot een spetterend geheel. De tiende editie van Bravo! vindt plaats in verschillende cultuurpodia in en rond Helsinki en biedt een breed scala aan internationale theaterproducties voor de jeugd.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief