MobileHome(less) resultaat 4.6.
  • MobileHomeless 828x555px
MobileHome(less) resultaat 4.6.
4 juni 2016 18.00-21.00 uur
Central Plaza (Loksumstraat 25, 1000 Brussel), vlak bij station Brussel-Centraal
Entree gratis, maar vooraf aanmelden verplicht

Dit voorjaar schreef het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux een open call uit: kunstenaars uit de beeldende kunst en community art werden gevraagd een concept in te sturen voor een werk rond het thema ‘thuisloosheid’. Mobile Home(less) is onderdeel van Mobile Home 2017, een project geleid door het Fins Instituut in Parijs, dat het begrip ‘thuis’ verkent als fysieke, geestelijke en symbolische staat, maar ook als sociocultureel concept. De open call is nu gesloten en de internationale jury buigt zich momenteel over de binnengekomen aanvragen.

Op zaterdag 4 juni wordt de winnaar bekendgemaakt. U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. Op dezelfde bijeenkomst lanceert het instituut ook het vernieuwde concept van de ArtHelsinki-beurs voor hedendaagse kunst. Geniet van goed gezelschap, livemuziek en koele drankjes in het hart van Brussel. U kunt zich tot 31 mei aanmelden door een mailtje te sturen naar info@finncult.be. Vermeldt u daarbij alstublieft ook of u alleen of met gezelschap komt.

Programma:

18-19    Mobile Home(less): bekendmaking resultaten open call
Aleksi Malmberg, directeur Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

ArtHelsinki
Aura Seikkula, artistiek directeur Art Helsinki
Laura Sarvilinna, programmamanager Messukeskus

19-21     Toost op het begin van de zomer
Kari Antila duo

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

sonjajokiniemi_blab_ennakko1_c_tomas_uyttendaele2017
Dance

TelepART: Sonja Jokiniemi

23 november 2017
Next festival, Kortrijk, België
Sonja Jokiniemi’s nieuwe voorstelling Blab is opgebouwd rond het concept van gebrabbel: de associatieve, wellicht betekenisloze, soms spontane, plompe, onbewuste vorm van spreken. Met haar nieuwe werk zet Jokiniemi haar onderzoek voort naar de chaotische ervaring van de wereld en het ontstaan van betekenis. De onderliggende gedachte van de voorstelling is gebaseerd op taalkundige ondefinieerbaarheid, zintuiglijkheid, verlangens en reflexen; het gebied waar het menselijke en het niet-menselijke elkaar overlappen. Verschillende lichamen gebruiken elkaar voor verlenging, parallelle verbindingen en uitbreidingen. De essentie van Blab is het resultaat van de samenwerking en verhouding tussen de elementen van de voorstelling. Blab is een hybride, een mengeling van schilderen, beeldhouwen en choreografie. Het is een poging te ontsnappen aan de wereld van categorieën en bewustzijn en die te verruilen voor het onbekende, voor verenigingen van mens en voorwerp, voor beelden en rituelen van verlangen. Het onbekende manifesteert zich in een steeds veranderende sculptuur, waarvan de essentie het terrein van het onderbewustzijn in kaart brengt.
carita savolainen, Unknown Woods (She was here), pencil on paper, veil, 110cm x 150cm, 2017 a - Copie
Multidisciplinaire

Carita Savolainen in de Finse ambassade

30 november 2017
Het Finse ambassade, Brussel, België
In december, ter ere van 100 jaar onafhankelijk Finland, stelt de Finse ambassade in Brussel het project Passing on Looks van de Finse kunstenares Carita Savolainen tentoon. Het project heeft de vorm van een statusrapport, dat laat zien hoe het beeld van Finland in een andere Europese cultuur, namelijk de Belgische, zich heeft ontwikkeld, en vice versa: hoe het Finse beeld van een buitenlandse cultuur – de Belgische – is veranderd. Het project verbindt beeld en tekst met geluid en beweging, om zo een scala aan gewaarwordingen te creëren.
Leuven 828x555

Leuven Internationaal Kortfilmfestival

2-9 december 2017
STUK Kunstencentrum
De kroon op de honderdste verjaardag van Finland: Finse kortfilm in de spotlights op Kortfilmfestival Leuven van 2-9 december Tijdens de 23ste editie van het festival staan twee compilaties van Finse kortfilms op het programma, die laten zien wat Finse kortfilmmakers te bieden hebben op het gebied van spanning, humor en animatie.
Hamish_still_photo_828x555
Multidisciplinaire

Tentoonstelling Eeva-Mari Haikala in galerie V/MSP

7 oktober - 16 december 2017 Donderdag 14-19 uur, vrijdag en zaterdag 13-18 uur
Tulpstraat 35, 1050 Brussel

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief