TelepART: Eero Yli-Vakkuri
  • Eero Yli-Vakkuri by Jukka Palmu-2
TelepART: Eero Yli-Vakkuri
Van 27 september tot 1 oktober 2017

Foto: Jukka Palmu

Voor de zesde editie van het SIGNAL festival, dat van 27 september tot 1 oktober 2017 plaatsvindt in Brussel, hebben de organisatoren de Finse kunstenaar Eero Yli-Vakkuri uitgenodigd voor drie performances:

 

  1. Where do you want to go from here?

Een wagen voortgetrokken door een paard rijdt tijdens het festival door Brussel, terwijl specialisten/intellectuelen de passagiers vertellen over Brussel, de stad en paarden.

27 september om 17:30–19:30 uur.

30 september om 13:00–15:00 uur.

A cart led by a horse going around Brussels during the festival with specialists/intellectuals talking to its passengers about Brussels, the city and horses.

  1. Police-horse care and control

Een agent van de politie te paard geeft een drie uur durende lezing over zijn werk, de relatie met zijn paard, de stad en haar bewoners.

30 september om 16:00–18:00 uur, Parc Bonnevie

  1. Horse Pride

Twee agenten van de bereden politie zijn met hun paarden in een groene wijk van Brussel, waar ze contact zoeken met de plaatselijke bewoners om een praatje te maken, voor hun paarden te zorgen en misschien ook voor een ritje/parade door de buurt.

1 oktober om 15:00–17.00 uur, beginpunt Duchesse de Brabant

Het Trans-Horse-project werd eind 2013 gestart door Eero Yli-Vakuri, smid Jesse Sipola, journalist Pietari Kylmälä en tv- en filmexpert Hanna Karppinen. Het project werd opgezet om de mogelijkheden tot het reizen te paard in stedelijke omgevingen te bevorderen. Volgens de makers is een betere samenwerking tussen mens en dier in stedelijke planning en op andere gebieden van vormgeving de sleutel tot de ontwikkeling van een duurzamere toekomst. Wanneer onze relatie met dieren zichtbaarder wordt, wordt ook een veelvoud aan economische en sociale structuren, die ten grondslag liggen aan onze huidige ideologische opvattingen en leefstijl, opengesteld voor een kritische herwaardering.

Eero Yli-Vakkuri (1981) woont en werkt in Helsinki en is multidisciplinair beeldend kunstenaar. Hij staat bekend om zijn performances en zijn videokunst, waarin hij zich kritisch uit over technologie en media en die hij maakt al naar gelang de vereisten van specifieke stedelijke omgevingen, ruimtes of groepen. Hij maakt gebruik van gemengde technieken en werkt samen met professionals die gespecialiseerd zijn in de betreffende thema’s en technieken van het kunstwerk in kwestie. Zo werkte Yli-Vakkuri onder meer samen met ambachtskunstenaars, astronomen en ruiters.

 

Dit concert komt tot stand met steun van het TelepART-internationaliseringsprogramma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

OkraPlayground1 by Katariina Salmi 828x555
Muziek

TelepART: Okra Playground

20–24 februari 2018
België
Elektrofolkgroep Okra Playground begint in februari aan een tournee door Europa en geeft maar liefst vijf concerten in België. De band ontstond in 2010 uit het verlangen om een frisse, hedendaagse draai te geven aan Finse volksmuziek.
country_path_conversation_image_stanislav_dobak 828x555
Dance

TelepART: Veli Lehtovaara

22 februari–3 maart 2018
Zodiak, Helsinki, Finland
Danser en choreograaf Veli Lehtovaara brengt zijn laatste werk Peltotiekeskustelu/Conversations van Brussel naar Helsinki, waar het van eind februari tot begin maart wordt opgevoerd in het Zodiak – Center for New Dance in de Cable Factory. In de voorstelling communiceren drie dansers met elkaar en het publiek over evolutie, natuurlijke ontwikkeling en verandering.
Eyes_Wild_Open_828x555

Eyes Wild Open

Van 22 februari tot 22 april
Botanique, Brussel
Voor de eerste keer ooit brengt de fototentoonstelling Eyes Wild Open 70 jaar fotografie bijeen in een unieke scenografie. Bijzondere oude fotokunst, nieuw werk, projecties, teksten en zeldzame boeken van 30 fotografen uit 17 landen, tentoongesteld in het gerenommeerde kunstencentrum Botanique in Brussel. Een van de deelnemende fotografen is de Finse kunstenares Arja Hyytiäinen.
Doble_Mandoble_828x555_Credit_Hubert_Braxmaier
Circus

TelepART: Doble Mandoble

10, 12 &13 maart 2018
STOA, Kanneltalo & Vernissa, Finland
Het Belgische circusgezelschap Doble Mandoble staat van 10 tot 18 maart 2018 vier keer op het Bravo! International Festival for Young Audiences met de voorstelling Mi Otro Yo, waarin het duo een uur lang bewegingstheater, acrobatiek, objectmanipulatie en komisch goochelen combineert tot een spetterend geheel. De tiende editie van Bravo! vindt plaats in verschillende cultuurpodia in en rond Helsinki en biedt een breed scala aan internationale theaterproducties voor de jeugd.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief