TelepART: Eero Yli-Vakkuri
  • Eero Yli-Vakkuri by Jukka Palmu-2
TelepART: Eero Yli-Vakkuri
Van 27 september tot 1 oktober 2017

Foto: Jukka Palmu

Voor de zesde editie van het SIGNAL festival, dat van 27 september tot 1 oktober 2017 plaatsvindt in Brussel, hebben de organisatoren de Finse kunstenaar Eero Yli-Vakkuri uitgenodigd voor drie performances:

 

  1. Where do you want to go from here?

Een wagen voortgetrokken door een paard rijdt tijdens het festival door Brussel, terwijl specialisten/intellectuelen de passagiers vertellen over Brussel, de stad en paarden.

27 september om 17:30–19:30 uur.

30 september om 13:00–15:00 uur.

A cart led by a horse going around Brussels during the festival with specialists/intellectuals talking to its passengers about Brussels, the city and horses.

  1. Police-horse care and control

Een agent van de politie te paard geeft een drie uur durende lezing over zijn werk, de relatie met zijn paard, de stad en haar bewoners.

30 september om 16:00–18:00 uur, Parc Bonnevie

  1. Horse Pride

Twee agenten van de bereden politie zijn met hun paarden in een groene wijk van Brussel, waar ze contact zoeken met de plaatselijke bewoners om een praatje te maken, voor hun paarden te zorgen en misschien ook voor een ritje/parade door de buurt.

1 oktober om 15:00–17.00 uur, beginpunt Duchesse de Brabant

Het Trans-Horse-project werd eind 2013 gestart door Eero Yli-Vakuri, smid Jesse Sipola, journalist Pietari Kylmälä en tv- en filmexpert Hanna Karppinen. Het project werd opgezet om de mogelijkheden tot het reizen te paard in stedelijke omgevingen te bevorderen. Volgens de makers is een betere samenwerking tussen mens en dier in stedelijke planning en op andere gebieden van vormgeving de sleutel tot de ontwikkeling van een duurzamere toekomst. Wanneer onze relatie met dieren zichtbaarder wordt, wordt ook een veelvoud aan economische en sociale structuren, die ten grondslag liggen aan onze huidige ideologische opvattingen en leefstijl, opengesteld voor een kritische herwaardering.

Eero Yli-Vakkuri (1981) woont en werkt in Helsinki en is multidisciplinair beeldend kunstenaar. Hij staat bekend om zijn performances en zijn videokunst, waarin hij zich kritisch uit over technologie en media en die hij maakt al naar gelang de vereisten van specifieke stedelijke omgevingen, ruimtes of groepen. Hij maakt gebruik van gemengde technieken en werkt samen met professionals die gespecialiseerd zijn in de betreffende thema’s en technieken van het kunstwerk in kwestie. Zo werkte Yli-Vakkuri onder meer samen met ambachtskunstenaars, astronomen en ruiters.

 

Dit concert komt tot stand met steun van het TelepART-internationaliseringsprogramma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev 828x555
beeldende Kunsten

BOZAR: Somewhere in Between

20 juni-19 augustus
BOZAR, Brussel, België
Deze zomer organiseert BOZAR een tentoonstelling in samenwerking met kunstruimtes gerunt door artisten uit heel Europa. De brusselse kunstruimte Komplot wordt vertegenwoordigd door Jaakko Pallasvuo & Viktor Timofeev.
Kari Ikonen helmikuu_Charles Bruere2
Muziek

TelepART: Orchestra Nazionale della Luna

23-24 juni 2018
Bimhuis, Amsterdam & L'Archiduc, Brussel
Het Orchestra Nazionale della Luna werd in 2015 opgericht door Manuel Hermia en Kari Ikonen en groeide al snel uit tot een van de bekendste orkesten van de maan. Het gevarieerde en unieke repertoire en de vindingrijke en energieke manier van spelen betoveren jazzfanaten van hier tot aan de maan. Het orkest was een opvallende verschijning tijdens het Finse jazz-seizoen van 2016, met zes concerten in april in het zuiden van het land.
logo828x555

MUSIQ’3 Festival: Nordic Vibes

29 juni - 1 juli 2018
Kerk van de Terkamerenabdij, Brussel
Het festival Musiq’3 brengt deze zomer in het kader van het thema Nordic Vibes een breed scala aan Finse muziek naar Brussel. Eind juni en begin juli is drie dagen lang muziek te horen van zowel grote Finse sterren als muzikanten die nog maar net zijn begonnen aan hun internationale carrière. Het festival werd opgericht in 2011 en heeft al sinds het begin als doel klassieke muziek onder de aandacht te brengen van een breed, jong en zo divers mogelijk publiek . De organisatoren zijn trots op hun openheid en bereidheid tot experimenteren, en willen een podium bieden aan een zo bont mogelijke verscheidenheid aan muziekstijlen. Op het festival is van alles te horen: van koorzang, volksmuziek en wereldmuziek tot jazz en sounds met een rockrandje.
Trashpeze 1 by GoGuMa 828555
Circus

TelepART: Wise Fools

20-22 Juli, 3-5 Augustus 2018
Cirque Plus Festival, Brugge, België & Streeta(rt)nimation Festival, Luxembourg City
Wise Fools is een Fins circusgezelschap, gespecialiseerd in de driedubbele trapeze en het springtouw. Het trio begon met circus als hobby bij het Finse jeugdcircus Sorin Sirkus, en volgde een beroepsopleiding aan de École Superieure des Arts du Cirque (ESAC) in België.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief