TelepART: Orchestra Nazionale della Luna
  • Kari Ikonen helmikuu_Charles Bruere2
TelepART: Orchestra Nazionale della Luna
23-24 juni 2018
Bimhuis, Amsterdam & L'Archiduc, Brussel

© Charles Bruere

Manuel Hermia: tenorsaxofoon, fluit, bansuri

Kari Ikonen: piano, moog

Sébastien Boisseau: contrabas

Teun Verbruggen: drums

 

Het Orchestra Nazionale della Luna werd in 2015 opgericht door Manuel Hermia en Kari Ikonen en groeide al snel uit tot een van de bekendste orkesten van de maan. Het gevarieerde en unieke repertoire en de vindingrijke en energieke manier van spelen betoveren jazzfanaten van hier tot aan de maan. Het orkest was een opvallende verschijning tijdens het Finse jazz-seizoen van 2016, met zes concerten in april in het zuiden van het land.

Manuel Hermia improviseert, componeert en verkent muzikale tradities uit de hele wereld. Hij wisselt tussen saxofoons en fluiten, waaronder zijn geliefde Noord-Indiase bansuri. Zijn gedegen kennis van Indiase en Arabische muziek, zoals ragas en maqams, leidde tot een wereldomvattende kijk op muziek. Daarnaast ontwikkelde hij zijn eigen melodisch-harmonische concept: de ‘rajazz’, waarin hij een brug slaat tussen jazz en ragas, oftewel tussen een tonale en een modale benadering van muziek. Teun Verbruggen pakte de drumstokjes voor het eerst op toen hij nog maar acht jaar oud was. Na zijn afstuderen in 1999 werd hij in korte tijd een van de meest gevraagde drummers voor een breed scala aan bands en muziekstijlen. Dankzij zijn zoektocht naar de persoonlijke noot, zijn niet aflatende fascinatie voor de taal van de drums en zijn onbegrensde stijl werkte hij al samen met het Alexi Tuomarila Quartet en Trio, het Jef Neve Trio en Karanova, om er maar een paar te noemen.

Dit concert komt tot stand met steun van het TelepART-internationaliseringsprogramma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity
4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
Na de eerdere initiatieven European Angst en Sweating for Europe lanceert EUNIC Brussel nu een nieuw project, bestaande uit 4 paneldiscussies, met de ambitie om een sociaal contract op te stellen dat rekening houdt met de bijzonderheden van de wereld van nu.
WSABD3x828555

Go-Comission: Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim – We Should All Be Dreaming

13 oktober 2018
Beursschouwburg
In 2018 maken choreograaf Sonya Lindfors en journalist en activist Maryan Abdulkarim een nieuw werk in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Zodiak – Center for New Dance, het Utrechtse SPRING Festival en het Baltic Circle Festival. Het werk komt voort uit een combinatie van workshops, lezingen en voorstellingen, waarin choreografen en activisten hun krachten bundelen en radicale, utopische toekomstvisies presenteren. Lindfors en Abdulkarim werken nauw samen met activisten uit Utrecht, Brussel en Helsinki.
EdgarLarsen (5) 828x555
Circus

TelepART: Sisus

24-25 augustus 2018
Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort, Nederland
Het Finse circusgezelschap Sisus is op tournee door Europa en doet op 24 en 25 augustus het Festival Spoffin in Nederland aan. Sisus treedt op met de voorstelling Mosh Split: een 45 minuten lange openluchtvoorstelling rond een 9,5 meter hoge stalen constructie. Mosh Split is een energieke show vol circuskunsten op de grond en in de lucht: trapeze, moshen, koorddans, duoacrobatiek, groepsgevoel, humor en meidenenergie. Het middelpunt van de voorstelling is een camper, waaruit steeds weer verrassende figuren en waanzinnige ideeën tevoorschijn komen. De kostuums zijn gemaakt van wc-papier en de kapsels worden in model gebracht met behulp van een stofzuiger.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief