TelepART: Peltomaa/Fraanje/Perkola: ÄÄNI
  • Peltomaa_Fraanje_Perkola.001 828x555
TelepART: Peltomaa/Fraanje/Perkola: ÄÄNI
31 augustus 2018
Ankkabarock, Vantaa, Finland

Dit jaar staan de muzikanten Mikko Perkola (viola da gamba en effecten), Aino Peltomaa (zang en harp) en Harmen Fraanje (piano) voor het eerst samen op het podium op het Finse festival Ankkabarock. In hun innovatieve muzikale concept ÄÄNI combineren ze middeleeuwse muziek, zang en jazzimprovisatie, waarbij ze het publiek oproepen om mee te bewegen en te improviseren. Zo ontstaat een unieke beleving met een sterk gevoel van saamhorigheid.

De drie muzikanten treden geregeld op in hun vaderland en daarbuiten. Ze werkten samen met internationaal bekende artiesten (Kenny Wheeler, Mats Eilertsen, Laurens Dreyfus, Dominique Vellard, Mika Karhu) en brachten albums uit bij gerenommeerde platenmaatschappijen (ECM, Naxos, Gramophone). Daarnaast geven ze leiding aan hun eigen ensembles (het trio Reijseger Fraanje Sylla, Harmony of the Spheres). Volgens de website AllAboutJazz is Harmen Fraanje ‘aan het uitgroeien tot een van de invloedrijkste jonge Europese pianisten van dit decennium’. Fraanje geeft les aan het Conservatorium van Amsterdam. Peltomaa geeft les, treedt op, begeleidt koren en leidt retraites en cursussen waarin stil chanten gecombineerd wordt met meditatie en yoga.

Dit concert komt tot stand met steun van het TelepART-internationaliseringsprogramma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
De nieuwe conferentiereeks van EUNIC Brussel buigt zich over de toekomst van Europa.
WSABD3x828555

Go-Comission: Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim – We Should All Be Dreaming

13 oktober 2018
Beursschouwburg
In 2018 maken choreograaf Sonya Lindfors en journalist en activist Maryan Abdulkarim een nieuw werk in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Zodiak – Center for New Dance, het Utrechtse SPRING Festival en het Baltic Circle Festival. Het werk komt voort uit een combinatie van workshops, lezingen en voorstellingen, waarin choreografen en activisten hun krachten bundelen en radicale, utopische toekomstvisies presenteren. Lindfors en Abdulkarim werken nauw samen met activisten uit Utrecht, Brussel en Helsinki.
EdgarLarsen (5) 828x555
Circus

TelepART: Sisus

24-25 augustus 2018
Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort, Nederland
Het Finse circusgezelschap Sisus is op tournee door Europa en doet op 24 en 25 augustus het Festival Spoffin in Nederland aan. Sisus treedt op met de voorstelling Mosh Split: een 45 minuten lange openluchtvoorstelling rond een 9,5 meter hoge stalen constructie. Mosh Split is een energieke show vol circuskunsten op de grond en in de lucht: trapeze, moshen, koorddans, duoacrobatiek, groepsgevoel, humor en meidenenergie. Het middelpunt van de voorstelling is een camper, waaruit steeds weer verrassende figuren en waanzinnige ideeën tevoorschijn komen. De kostuums zijn gemaakt van wc-papier en de kapsels worden in model gebracht met behulp van een stofzuiger.
cock pic 1 credit Nellie de Boer 828x555

TelepART: Samira Elagoz

8-9 augustus 2018
Tampere theaterfestival, Finland
Cock, Cock.. Who’s There? is een ontregelende, ontroerende en persoonlijke documentaire performance van een jonge vrouw die intimiteit en geweld onderzoekt. Via online platforms als Chatroulette en Tinder, aangevuld met live ontmoetingen, neemt Samira Elagoz het publiek mee op haar zoektocht naar herwonnen kracht, autonome seksuele expressie en een nieuwe manier om zich tot mannen te verhouden.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief