TelepART: Samira Elagoz
  • cock pic 1 credit Nellie de Boer 828x555
TelepART: Samira Elagoz
8-9 augustus 2018
Tampere theaterfestival, Finland

©Nellie de Boer

Cock, Cock.. Who’s There? is een ontregelende, ontroerende en persoonlijke documentaire performance van een jonge vrouw die intimiteit en geweld onderzoekt. Via online platforms als Chatroulette en Tinder, aangevuld met live ontmoetingen, neemt Samira Elagoz het publiek mee op haar zoektocht naar herwonnen kracht, autonome seksuele expressie en een nieuwe manier om zich tot mannen te verhouden.

Cock, Cock.. Who’s There? won in 2016 de André Veltkamp Beurs voor de meest veelbelovende afstudeerproductie en in 2017 de Prix Jardin d’Europe op het ImPulsTanz Festival. De voorstelling werd ook genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs, een Nederlandse prijs voor veelbelovende jonge theatermakers.

Samira Elagoz werd geboren in Finland en woont in Nederland. Ze bezit een bachelor Choreografie van de opleiding School for New Dance Development in Amsterdam. In haar werk vervlecht Samira Elagoz ‘performance en video, fictie en documentaire, kunst en leven, zwaarte en lichtheid op een indrukwekkende en zeer verrassende manier’ (Robert Kaltenhäuser, Blooom Awards). Naast Elagoz (regisseur) bestaat de crew uit een Nederlandse technicus, een in Nederland woonachtige Japanse acteur en een vooralsnog onbekende Finse acteur.

Het Tampere theaterfestival, dat dit jaar zijn vijftigjarig jubileum viert, is het toonaangevende theaterevenement van Finland.

De voorstelling komt tot stand met steun van het TelepART-programma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity
4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
Na de eerdere initiatieven European Angst en Sweating for Europe lanceert EUNIC Brussel nu een nieuw project, bestaande uit 4 paneldiscussies, met de ambitie om een sociaal contract op te stellen dat rekening houdt met de bijzonderheden van de wereld van nu.
WSABD3x828555

Go-Comission: Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim – We Should All Be Dreaming

13 oktober 2018
Beursschouwburg
In 2018 maken choreograaf Sonya Lindfors en journalist en activist Maryan Abdulkarim een nieuw werk in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Zodiak – Center for New Dance, het Utrechtse SPRING Festival en het Baltic Circle Festival. Het werk komt voort uit een combinatie van workshops, lezingen en voorstellingen, waarin choreografen en activisten hun krachten bundelen en radicale, utopische toekomstvisies presenteren. Lindfors en Abdulkarim werken nauw samen met activisten uit Utrecht, Brussel en Helsinki.
EdgarLarsen (5) 828x555
Circus

TelepART: Sisus

24-25 augustus 2018
Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort, Nederland
Het Finse circusgezelschap Sisus is op tournee door Europa en doet op 24 en 25 augustus het Festival Spoffin in Nederland aan. Sisus treedt op met de voorstelling Mosh Split: een 45 minuten lange openluchtvoorstelling rond een 9,5 meter hoge stalen constructie. Mosh Split is een energieke show vol circuskunsten op de grond en in de lucht: trapeze, moshen, koorddans, duoacrobatiek, groepsgevoel, humor en meidenenergie. Het middelpunt van de voorstelling is een camper, waaruit steeds weer verrassende figuren en waanzinnige ideeën tevoorschijn komen. De kostuums zijn gemaakt van wc-papier en de kapsels worden in model gebracht met behulp van een stofzuiger.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief