TelepART: Samira Elagoz
  • cock pic 1 credit Nellie de Boer 828x555
TelepART: Samira Elagoz
8-9 augustus 2018
Tampere theaterfestival, Finland

©Nellie de Boer

Cock, Cock.. Who’s There? is een ontregelende, ontroerende en persoonlijke documentaire performance van een jonge vrouw die intimiteit en geweld onderzoekt. Via online platforms als Chatroulette en Tinder, aangevuld met live ontmoetingen, neemt Samira Elagoz het publiek mee op haar zoektocht naar herwonnen kracht, autonome seksuele expressie en een nieuwe manier om zich tot mannen te verhouden.

Cock, Cock.. Who’s There? won in 2016 de André Veltkamp Beurs voor de meest veelbelovende afstudeerproductie en in 2017 de Prix Jardin d’Europe op het ImPulsTanz Festival. De voorstelling werd ook genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs, een Nederlandse prijs voor veelbelovende jonge theatermakers.

Samira Elagoz werd geboren in Finland en woont in Nederland. Ze bezit een bachelor Choreografie van de opleiding School for New Dance Development in Amsterdam. In haar werk vervlecht Samira Elagoz ‘performance en video, fictie en documentaire, kunst en leven, zwaarte en lichtheid op een indrukwekkende en zeer verrassende manier’ (Robert Kaltenhäuser, Blooom Awards). Naast Elagoz (regisseur) bestaat de crew uit een Nederlandse technicus, een in Nederland woonachtige Japanse acteur en een vooralsnog onbekende Finse acteur.

Het Tampere theaterfestival, dat dit jaar zijn vijftigjarig jubileum viert, is het toonaangevende theaterevenement van Finland.

De voorstelling komt tot stand met steun van het TelepART-programma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

"Nail2" /Copyright Antti Laitinen 2019

(FI) Nimekkäitä suomalaistaiteilijoita ja nousevia kykyjä Brysselissä: laaja kulttuuriohjelma tukee EU-puheenjohtajakauden teemoja

(FI) Heinäkuun alussa käynnistyvän Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana Brysselissä nähdään suomalaisen nykytaiteen ja kulttuurin kärkinimiä sekä vahvassa nosteessa olevia tuoreita lupauksia. Laaja kulttuuriohjelma tukee puheenjohtajakauden prioriteettiteemoja. Suomen Benelux-instituutti Brysselissä osallistuu vahvasti ohjelman toteutukseen.
6-chineserestaurant-website

De her/definitie van Fins Kunst & Design

Met ons project rond Finse vormgeving en kunstambachten, dat zich uitstrekt over het hele jaar, willen we Finse vormgevers onder de aandacht brengen in West-Europa. Met onze plaatselijke partners zullen wij deelnemen aan meerdere belangrijke beurzen en verschillende tentoonstellingen organiseren, om zo het brede spectrum en de grote vakkennis die Finland op dit gebied te bieden heeft te herdefiniëren. Curators van dit project zijn Lise Coirier, oprichter van galerie Spazio Nobile, en Kati Laakso, directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. In de lente en zomer van 2019 wordt het project uitgebreid naar het Fins Instituut in Parijs.
51704672_2325118911056915_3978509772008718336_n

(EN) International Women’s Day – Breakfast Discussion

(EN) Do girls and boys have equal opportunities in education and self-expression? Join the Nordic diplomatic representations and cultural institutes in Brussels for a breakfast debate on International Women's Day. In the Nordic countries, researchers and educators have been studying the subject for decades, but we still have a lot to learn. With the panel discussion, we wish to take a look at what role gender plays in education and learning in our systems today.
1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

Bijna dertig jaar na het einde van de Koude Oorlog en vijftien jaar na de toetreding van de Centraal- en Oost-Europese landen tot de EU blijft het Europese continent krampachtig vasthouden aan het meer dan honderd jaar oude concept van de natiestaat, of de gebondenheid van een gemeenschap aan een grondgebied. Zo worstelt de Unie nog steeds met de invoering van transnationale of niet-territoriaal gebonden vormen van burgerschap. Hoe zal het Europese continent eruitzien over 100 jaar? BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief