TelepART: Sisus
  • EdgarLarsen (5) 828x555
TelepART: Sisus
24-25 augustus 2018
Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort, Nederland

© Edgar Larsen

Het Finse circusgezelschap Sisus is op tournee door Europa en doet op 24 en 25 augustus het Festival Spoffin in Nederland aan. Sisus treedt op met de voorstelling Mosh Split: een 45 minuten lange openluchtvoorstelling rond een 9,5 meter hoge stalen constructie. Mosh Split is een energieke show vol circuskunsten op de grond en in de lucht: trapeze, moshen, koorddans, duoacrobatiek, groepsgevoel, humor en meidenenergie. Het middelpunt van de voorstelling is een camper, waaruit steeds weer verrassende figuren en waanzinnige ideeën tevoorschijn komen. De kostuums zijn gemaakt van wc-papier en de kapsels worden in model gebracht met behulp van een stofzuiger.

Sisus is een Fins circusgezelschap, opgericht in 2014 door Inka Pehkonen, Iida Sipilä, Milla Lahtinen, Sofia Defour en Rosa Tyyskä. De vijf vrouwen leerden elkaar in 2003 kennen in het jeugdcircus, en toen al ontstond het idee om een eigen circusgezelschap op te richten. De leden van Sisus vonden ieder hun eigen weg in de circuswereld en volgden verschillende opleidingen aan de circusschool van Lahti. Eenmaal afgestudeerd als circusartiest reisden ze als soloartiest de wereld rond, terwijl ze diverse vervolgopleidingen volgden en optraden in meerdere producties. Sinds 2014 vormen ze hun eigen gezelschap en in augustus 2016 volgde hun eerste lange openluchtvoorstelling Mosh Split. Op hun tournee van 2018 wordt Rosa Tyyskä vervangen door voetjongleur Nelli Kujansivu.

De voorstelling komt tot stand met steun van het TelepART-programma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity
4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
Na de eerdere initiatieven European Angst en Sweating for Europe lanceert EUNIC Brussel nu een nieuw project, bestaande uit 4 paneldiscussies, met de ambitie om een sociaal contract op te stellen dat rekening houdt met de bijzonderheden van de wereld van nu.
WSABD3x828555

Go-Comission: Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim – We Should All Be Dreaming

13 oktober 2018
Beursschouwburg
In 2018 maken choreograaf Sonya Lindfors en journalist en activist Maryan Abdulkarim een nieuw werk in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Zodiak – Center for New Dance, het Utrechtse SPRING Festival en het Baltic Circle Festival. Het werk komt voort uit een combinatie van workshops, lezingen en voorstellingen, waarin choreografen en activisten hun krachten bundelen en radicale, utopische toekomstvisies presenteren. Lindfors en Abdulkarim werken nauw samen met activisten uit Utrecht, Brussel en Helsinki.
cock pic 1 credit Nellie de Boer 828x555

TelepART: Samira Elagoz

8-9 augustus 2018
Tampere theaterfestival, Finland
Cock, Cock.. Who’s There? is een ontregelende, ontroerende en persoonlijke documentaire performance van een jonge vrouw die intimiteit en geweld onderzoekt. Via online platforms als Chatroulette en Tinder, aangevuld met live ontmoetingen, neemt Samira Elagoz het publiek mee op haar zoektocht naar herwonnen kracht, autonome seksuele expressie en een nieuwe manier om zich tot mannen te verhouden.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief