TelepART: Thalamus
  • DSC_2445 828x555
TelepART: Thalamus
28-29 juli 2018
Zilleghem Folk Festival, Loppem, België

© Jimmy Träskelin

Folkband Thalamus brengt deze zomer een nieuw album uit en komt in juli vanuit Finland naar België voor twee optredens. De band speelt op het Zilleghem Folk Festival en in Ninove.

Thalamus is al bijna twee decennia lang een verrijking van de Finse folkscene. De veelzijdige klankwereld van de band, bestaande uit volksmuziek en eigen composities, is een smeltkroes van invloeden uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Noord-Afrika. Naast de melodieën besteedt Thalamus ook veel aandacht aan de arrangementen, zodat de optredens altijd weten te boeien en verrassen.

Thalamus werd in 1997 opgericht door vier jonge folkliefhebbers die plezier wilden maken. Gaandeweg begonnen ze hun eigen composities te schrijven, en niet lang daarna volgden de eerste tournees door Finland. In 1999 won de band het Finse folkmuziekkampioenschap. Sindsdien is Thalamus een gevestigde naam in de Finse folkwereld. In 2001 verscheen het eerste en vooralsnog enige album van de band. Deze zomer brengt Thalamus zijn eerste full-length album uit, getiteld Merenia.

Riku Elomaa: twee- en vijfrijige accordeon

Elina Lappalainen: contrabas

Henrik Norri: bouzouki

Pauliina Pajala: vijfsnarige viool

De voorstelling komt tot stand met steun van het TelepART-programma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

"Nail2" /Copyright Antti Laitinen 2019

(FI) Nimekkäitä suomalaistaiteilijoita ja nousevia kykyjä Brysselissä: laaja kulttuuriohjelma tukee EU-puheenjohtajakauden teemoja

(FI) Heinäkuun alussa käynnistyvän Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana Brysselissä nähdään suomalaisen nykytaiteen ja kulttuurin kärkinimiä sekä vahvassa nosteessa olevia tuoreita lupauksia. Laaja kulttuuriohjelma tukee puheenjohtajakauden prioriteettiteemoja. Suomen Benelux-instituutti Brysselissä osallistuu vahvasti ohjelman toteutukseen.
6-chineserestaurant-website

De her/definitie van Fins Kunst & Design

Met ons project rond Finse vormgeving en kunstambachten, dat zich uitstrekt over het hele jaar, willen we Finse vormgevers onder de aandacht brengen in West-Europa. Met onze plaatselijke partners zullen wij deelnemen aan meerdere belangrijke beurzen en verschillende tentoonstellingen organiseren, om zo het brede spectrum en de grote vakkennis die Finland op dit gebied te bieden heeft te herdefiniëren. Curators van dit project zijn Lise Coirier, oprichter van galerie Spazio Nobile, en Kati Laakso, directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. In de lente en zomer van 2019 wordt het project uitgebreid naar het Fins Instituut in Parijs.
51704672_2325118911056915_3978509772008718336_n

(EN) International Women’s Day – Breakfast Discussion

(EN) Do girls and boys have equal opportunities in education and self-expression? Join the Nordic diplomatic representations and cultural institutes in Brussels for a breakfast debate on International Women's Day. In the Nordic countries, researchers and educators have been studying the subject for decades, but we still have a lot to learn. With the panel discussion, we wish to take a look at what role gender plays in education and learning in our systems today.
1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

Bijna dertig jaar na het einde van de Koude Oorlog en vijftien jaar na de toetreding van de Centraal- en Oost-Europese landen tot de EU blijft het Europese continent krampachtig vasthouden aan het meer dan honderd jaar oude concept van de natiestaat, of de gebondenheid van een gemeenschap aan een grondgebied. Zo worstelt de Unie nog steeds met de invoering van transnationale of niet-territoriaal gebonden vormen van burgerschap. Hoe zal het Europese continent eruitzien over 100 jaar? BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief