TelepART: Thalamus
  • DSC_2445 828x555
TelepART: Thalamus
28-29 juli 2018
Zilleghem Folk Festival, Loppem, België

© Jimmy Träskelin

Folkband Thalamus brengt deze zomer een nieuw album uit en komt in juli vanuit Finland naar België voor twee optredens. De band speelt op het Zilleghem Folk Festival en in Ninove.

Thalamus is al bijna twee decennia lang een verrijking van de Finse folkscene. De veelzijdige klankwereld van de band, bestaande uit volksmuziek en eigen composities, is een smeltkroes van invloeden uit Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Noord-Afrika. Naast de melodieën besteedt Thalamus ook veel aandacht aan de arrangementen, zodat de optredens altijd weten te boeien en verrassen.

Thalamus werd in 1997 opgericht door vier jonge folkliefhebbers die plezier wilden maken. Gaandeweg begonnen ze hun eigen composities te schrijven, en niet lang daarna volgden de eerste tournees door Finland. In 1999 won de band het Finse folkmuziekkampioenschap. Sindsdien is Thalamus een gevestigde naam in de Finse folkwereld. In 2001 verscheen het eerste en vooralsnog enige album van de band. Deze zomer brengt Thalamus zijn eerste full-length album uit, getiteld Merenia.

Riku Elomaa: twee- en vijfrijige accordeon

Elina Lappalainen: contrabas

Henrik Norri: bouzouki

Pauliina Pajala: vijfsnarige viool

De voorstelling komt tot stand met steun van het TelepART-programma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity
4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
Na de eerdere initiatieven European Angst en Sweating for Europe lanceert EUNIC Brussel nu een nieuw project, bestaande uit 4 paneldiscussies, met de ambitie om een sociaal contract op te stellen dat rekening houdt met de bijzonderheden van de wereld van nu.
WSABD3x828555

Go-Comission: Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim – We Should All Be Dreaming

13 oktober 2018
Beursschouwburg
In 2018 maken choreograaf Sonya Lindfors en journalist en activist Maryan Abdulkarim een nieuw werk in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Zodiak – Center for New Dance, het Utrechtse SPRING Festival en het Baltic Circle Festival. Het werk komt voort uit een combinatie van workshops, lezingen en voorstellingen, waarin choreografen en activisten hun krachten bundelen en radicale, utopische toekomstvisies presenteren. Lindfors en Abdulkarim werken nauw samen met activisten uit Utrecht, Brussel en Helsinki.
EdgarLarsen (5) 828x555
Circus

TelepART: Sisus

24-25 augustus 2018
Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort, Nederland
Het Finse circusgezelschap Sisus is op tournee door Europa en doet op 24 en 25 augustus het Festival Spoffin in Nederland aan. Sisus treedt op met de voorstelling Mosh Split: een 45 minuten lange openluchtvoorstelling rond een 9,5 meter hoge stalen constructie. Mosh Split is een energieke show vol circuskunsten op de grond en in de lucht: trapeze, moshen, koorddans, duoacrobatiek, groepsgevoel, humor en meidenenergie. Het middelpunt van de voorstelling is een camper, waaruit steeds weer verrassende figuren en waanzinnige ideeën tevoorschijn komen. De kostuums zijn gemaakt van wc-papier en de kapsels worden in model gebracht met behulp van een stofzuiger.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief