TelepART: Wise Fools
  • Trashpeze 1 by GoGuMa 828555
TelepART: Wise Fools
20-22 Juli, 3-5 Augustus 2018
Cirque Plus Festival, Brugge, België & Streeta(rt)nimation Festival, Luxembourg City

20-22 Juli 2018, Cirque Plus Festival, Brugge, België
3-5 Augustus 2018, Streeta(rt)nimation Festival, Luxembourg City

Trashpeze is een verhaal over drie meisjes, een avondjurk en een vuilniszak. Het begint allemaal op de trapeze. Ze zijn fantastisch – tot het voorbij is. Het is hard werken om de schone schijn op te houden, en deze dames deinzen nergens voor terug om de bovenhand te krijgen. Thrashpeze is een spel tussen luxe en pulp, het punt waarop de onzichtbare hiërarchieën van ons dagelijks leven zichtbaar worden. Maar het is ook een circus-technische studie van de driedubbele trapeze en de verschillende manieren om die te gebruiken als circusinstrument en decorstuk in een show. Deze zomer kunt u naar de performance gaan kijken zowel op het Cirque Plus festival in Brugge als op het Streeta(rt)nimation festival in Luxemburg.

Wise Fools is een Fins circusgezelschap, gespecialiseerd in de driedubbele trapeze en het springtouw. Het trio begon met circus als hobby bij het Finse jeugdcircus Sorin Sirkus, en volgde een beroepsopleiding aan de École Superieure des Arts du Cirque (ESAC) in België.

In 2014 studeerde het drietal af aan de ESAC met een eigen act op de driedubbele trapeze. Tijdens hun driejarige opleiding aan de ESAC ontwikkelden ze een eigen stijl, waarbij twee vangers al zwaaiend één vlieger gooien. In januari behaalden ze zilver op het prestigieuze Festival Mondial du Cirque de Demain in Parijs. Sindsdien traden ze op in het wereldberoemde Cirque du Soleil en in GOP, het grootste variététheater van Duitsland. Daarnaast waren ze te zien op verschillende straatkunstfestivals, onder andere in Zuid-Korea, Spanje en Israël.

In 2017 kreeg Wise Fools gezelschap van de Zuid-Afrikaanse Jaimee Allen, die een van de originele Wise Fools vervangt. Jaimee is in 2017 afgestudeerd aan de ESAC en gespecialiseerd in de cloud swing. Naast Jaimee bestaat het trio uit Valpuri Kaarninen en Maria Peltola.

Dit concert komt tot stand met steun van het TelepART-internationaliseringsprogramma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity
4aNESC_Logo

Voor een nieuw Europees sociaal contract

House of European History, Brussel, België
Na de eerdere initiatieven European Angst en Sweating for Europe lanceert EUNIC Brussel nu een nieuw project, bestaande uit 4 paneldiscussies, met de ambitie om een sociaal contract op te stellen dat rekening houdt met de bijzonderheden van de wereld van nu.
WSABD3x828555

Go-Comission: Sonya Lindfors & Maryan Abdulkarim – We Should All Be Dreaming

13 oktober 2018
Beursschouwburg
In 2018 maken choreograaf Sonya Lindfors en journalist en activist Maryan Abdulkarim een nieuw werk in opdracht van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux, het Zodiak – Center for New Dance, het Utrechtse SPRING Festival en het Baltic Circle Festival. Het werk komt voort uit een combinatie van workshops, lezingen en voorstellingen, waarin choreografen en activisten hun krachten bundelen en radicale, utopische toekomstvisies presenteren. Lindfors en Abdulkarim werken nauw samen met activisten uit Utrecht, Brussel en Helsinki.
EdgarLarsen (5) 828x555
Circus

TelepART: Sisus

24-25 augustus 2018
Lieve Vrouwekerkhof, Amersfoort, Nederland
Het Finse circusgezelschap Sisus is op tournee door Europa en doet op 24 en 25 augustus het Festival Spoffin in Nederland aan. Sisus treedt op met de voorstelling Mosh Split: een 45 minuten lange openluchtvoorstelling rond een 9,5 meter hoge stalen constructie. Mosh Split is een energieke show vol circuskunsten op de grond en in de lucht: trapeze, moshen, koorddans, duoacrobatiek, groepsgevoel, humor en meidenenergie. Het middelpunt van de voorstelling is een camper, waaruit steeds weer verrassende figuren en waanzinnige ideeën tevoorschijn komen. De kostuums zijn gemaakt van wc-papier en de kapsels worden in model gebracht met behulp van een stofzuiger.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief