TelepART: Wise Fools
  • Trashpeze 1 by GoGuMa 828555
TelepART: Wise Fools
20-22 Juli, 3-5 Augustus 2018
Cirque Plus Festival, Brugge, België & Streeta(rt)nimation Festival, Luxembourg City

20-22 Juli 2018, Cirque Plus Festival, Brugge, België
3-5 Augustus 2018, Streeta(rt)nimation Festival, Luxembourg City

Trashpeze is een verhaal over drie meisjes, een avondjurk en een vuilniszak. Het begint allemaal op de trapeze. Ze zijn fantastisch – tot het voorbij is. Het is hard werken om de schone schijn op te houden, en deze dames deinzen nergens voor terug om de bovenhand te krijgen. Thrashpeze is een spel tussen luxe en pulp, het punt waarop de onzichtbare hiërarchieën van ons dagelijks leven zichtbaar worden. Maar het is ook een circus-technische studie van de driedubbele trapeze en de verschillende manieren om die te gebruiken als circusinstrument en decorstuk in een show. Deze zomer kunt u naar de performance gaan kijken zowel op het Cirque Plus festival in Brugge als op het Streeta(rt)nimation festival in Luxemburg.

Wise Fools is een Fins circusgezelschap, gespecialiseerd in de driedubbele trapeze en het springtouw. Het trio begon met circus als hobby bij het Finse jeugdcircus Sorin Sirkus, en volgde een beroepsopleiding aan de École Superieure des Arts du Cirque (ESAC) in België.

In 2014 studeerde het drietal af aan de ESAC met een eigen act op de driedubbele trapeze. Tijdens hun driejarige opleiding aan de ESAC ontwikkelden ze een eigen stijl, waarbij twee vangers al zwaaiend één vlieger gooien. In januari behaalden ze zilver op het prestigieuze Festival Mondial du Cirque de Demain in Parijs. Sindsdien traden ze op in het wereldberoemde Cirque du Soleil en in GOP, het grootste variététheater van Duitsland. Daarnaast waren ze te zien op verschillende straatkunstfestivals, onder andere in Zuid-Korea, Spanje en Israël.

In 2017 kreeg Wise Fools gezelschap van de Zuid-Afrikaanse Jaimee Allen, die een van de originele Wise Fools vervangt. Jaimee is in 2017 afgestudeerd aan de ESAC en gespecialiseerd in de cloud swing. Naast Jaimee bestaat het trio uit Valpuri Kaarninen en Maria Peltola.

Dit concert komt tot stand met steun van het TelepART-internationaliseringsprogramma van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

"Nail2" /Copyright Antti Laitinen 2019

(FI) Nimekkäitä suomalaistaiteilijoita ja nousevia kykyjä Brysselissä: laaja kulttuuriohjelma tukee EU-puheenjohtajakauden teemoja

(FI) Heinäkuun alussa käynnistyvän Suomen EU-puheenjohtajakauden aikana Brysselissä nähdään suomalaisen nykytaiteen ja kulttuurin kärkinimiä sekä vahvassa nosteessa olevia tuoreita lupauksia. Laaja kulttuuriohjelma tukee puheenjohtajakauden prioriteettiteemoja. Suomen Benelux-instituutti Brysselissä osallistuu vahvasti ohjelman toteutukseen.
6-chineserestaurant-website

De her/definitie van Fins Kunst & Design

Met ons project rond Finse vormgeving en kunstambachten, dat zich uitstrekt over het hele jaar, willen we Finse vormgevers onder de aandacht brengen in West-Europa. Met onze plaatselijke partners zullen wij deelnemen aan meerdere belangrijke beurzen en verschillende tentoonstellingen organiseren, om zo het brede spectrum en de grote vakkennis die Finland op dit gebied te bieden heeft te herdefiniëren. Curators van dit project zijn Lise Coirier, oprichter van galerie Spazio Nobile, en Kati Laakso, directeur van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. In de lente en zomer van 2019 wordt het project uitgebreid naar het Fins Instituut in Parijs.
51704672_2325118911056915_3978509772008718336_n

(EN) International Women’s Day – Breakfast Discussion

(EN) Do girls and boys have equal opportunities in education and self-expression? Join the Nordic diplomatic representations and cultural institutes in Brussels for a breakfast debate on International Women's Day. In the Nordic countries, researchers and educators have been studying the subject for decades, but we still have a lot to learn. With the panel discussion, we wish to take a look at what role gender plays in education and learning in our systems today.
1918 logo complete

MYTHS AND DEMONS – slotdebat

Bijna dertig jaar na het einde van de Koude Oorlog en vijftien jaar na de toetreding van de Centraal- en Oost-Europese landen tot de EU blijft het Europese continent krampachtig vasthouden aan het meer dan honderd jaar oude concept van de natiestaat, of de gebondenheid van een gemeenschap aan een grondgebied. Zo worstelt de Unie nog steeds met de invoering van transnationale of niet-territoriaal gebonden vormen van burgerschap. Hoe zal het Europese continent eruitzien over 100 jaar? BOZAR en het Praagse Archa Theatre nodigen je uit voor Myths and Demons, het participatieve slotdebat van het project 1918 European Dreams of Modernity

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief