TelepART-subsidie nu ook voor Groot-Brittannië en Ierland
  • goes to London and Ireland!
5 april 2017

Op 5 april start het Fins Instituut in Londen het TelepART-reisbeursprogramma voor podiumkunsten. Artiesten aan het begin van hun loopbaan konden al van TelepART gebruikmaken voor reizen naar de Benelux, en nu komen daar Groot-Brittannië en Ierland bij.

Het TelepART-project bevordert de uitwisseling van podiumkunsten tussen de Benelux, Groot-Brittannië, Ierland en Finland. Podiumkunstenaars kunnen TelepART-subsidie online aanvragen voor reizen naar de landen waarin het Fins Instituut in Londen en het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux actief zijn.

TelepART-reissubsidie is in de eerste plaats bedoeld om artiesten aan het begin van hun loopbaan te helpen een internationaal podium te vinden voor muziek, theater, dans, circus en performancekunst. De laagdrempelige, snelle reisbeurs kan worden aangevraagd door artiesten, agenten en organisatoren uit de Benelux, Groot-Brittannië, Ierland en Finland.

Het streven is snel en eenvoudig te kunnen reageren op aanbiedingen voor optredens. Voorwaarden voor toekenning zijn een wederzijdse overeenkomst tussen organisator en artiest, een hoge artistieke kwaliteit, de betrokkenheid van minstens twee van de hierboven genoemde landen en een redelijke vergoeding voor het optreden.

Beslissingen worden genomen met steun van de door de Finse instituten in Londen en de Benelux aangewezen vakorganisaties Music Finland, TINFO – Theatre Info Finland, CircusInfo Finland en Dance Info Finland. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend en beslissingen worden binnen twee weken genomen.

Het TelepART-project ging in 2016 van start als initiatief van het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Het wordt gesteund door de Finnish Cultural Foundation en het Finse ministerie van Onderwijs en Cultuur.

 

U vindt het online aanvraagplatform TelepART voor Groot-Brittannië en Ierland hier.

U vindt het online aanvraagplatform TelepART voor uit de Benelux hier.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

ANDER NIEUWS