Transpoesie: Melinda & Malin
  • Malin-Melinda-poesi-2017-1-a
Transpoesie: Melinda & Malin
26 september 2017
Sint-Katelijneplein, 16.00 / MuntPunt, 19.30, Brussel, België

© Malin Åhman & Melinda Lönnberg

Op 26 september, Europese Dag van de talen, nodigt het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux het Finse poetryslamduo Melinda & Malin uit in Brussel om het programma van Transpoesie te openen met twee optredens. Melinda Lönnberg en Malin Åhman schreven hun gedicht Förfadersmål | Esiäiteinkieli speciaal voor deze dag. Het gedicht, een vervlechting van hun dichterlijke persoonlijkheden en de twee officiële talen van Finland, is een krachtige, creatieve kijk op taalkloven en polarisatie van identiteiten.

Melinda och Malin maken zich sterk voor de Fins-Zweedse slampoëzie. Samen beheren ze het weblog EstradpoesiFI, waarop ze schrijven over evenementen, hun gedachten over poëzie delen en een selectie van hun eigen gedichten publiceren.

 

Programma 26-9

16.00 Sint-Katelijneplein/Zwarte toren, Brussel: opening van de Poetry Jukebox geluidsinstallatie

Melinda & Malin (Finland)

Zuzana Fuksová (Tsjechië)

19.30 MuntPunt, eerste Transpoesie-avond van het najaar

Hier aanmelden

Melinda & Malin (Finland)

Zuzana Fuksová (Tsjechië)

Harkaitz Cano (Baskenland)

Vladimir Đurišić (Montenegro)

Fatih Okumuş (Turkije)

Anja Golob (Slovenië)

 

Het Transpoesie-project ontstond in het najaar van 2011. Voor het project brengt EUNIC Brussel Europese poëzie in de oorspronkelijke taal naar de openbare ruimte van Brussel. Lees hier meer over het programma van deze editie van Transpoesie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

OkraPlayground1 by Katariina Salmi 828x555
Muziek

TelepART: Okra Playground

20–24 februari 2018
België
Elektrofolkgroep Okra Playground begint in februari aan een tournee door Europa en geeft maar liefst vijf concerten in België. De band ontstond in 2010 uit het verlangen om een frisse, hedendaagse draai te geven aan Finse volksmuziek.
country_path_conversation_image_stanislav_dobak 828x555
Dance

TelepART: Veli Lehtovaara

22 februari–3 maart 2018
Zodiak, Helsinki, Finland
Danser en choreograaf Veli Lehtovaara brengt zijn laatste werk Peltotiekeskustelu/Conversations van Brussel naar Helsinki, waar het van eind februari tot begin maart wordt opgevoerd in het Zodiak – Center for New Dance in de Cable Factory. In de voorstelling communiceren drie dansers met elkaar en het publiek over evolutie, natuurlijke ontwikkeling en verandering.
Eyes_Wild_Open_828x555

Eyes Wild Open

Van 22 februari tot 22 april
Botanique, Brussel
Voor de eerste keer ooit brengt de fototentoonstelling Eyes Wild Open 70 jaar fotografie bijeen in een unieke scenografie. Bijzondere oude fotokunst, nieuw werk, projecties, teksten en zeldzame boeken van 30 fotografen uit 17 landen, tentoongesteld in het gerenommeerde kunstencentrum Botanique in Brussel. Een van de deelnemende fotografen is de Finse kunstenares Arja Hyytiäinen.
Doble_Mandoble_828x555_Credit_Hubert_Braxmaier
Circus

TelepART: Doble Mandoble

10, 12 &13 maart 2018
STOA, Kanneltalo & Vernissa, Finland
Het Belgische circusgezelschap Doble Mandoble staat van 10 tot 18 maart 2018 vier keer op het Bravo! International Festival for Young Audiences met de voorstelling Mi Otro Yo, waarin het duo een uur lang bewegingstheater, acrobatiek, objectmanipulatie en komisch goochelen combineert tot een spetterend geheel. De tiende editie van Bravo! vindt plaats in verschillende cultuurpodia in en rond Helsinki en biedt een breed scala aan internationale theaterproducties voor de jeugd.

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux
Boomstraat 14/3
1000 Brussel
België

Ontvang onze nieuwsbrief